Tánczos Barna explică de ce a stat în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc. „Este un joc al galeriei, e o melodie!”

Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a reacţionat după scandalul imaginilor surprinse la finala Cupei României la hochei, câștigată de SC Miercurea Ciuc, scor 5-0 cu Steaua. Acesta apare în geununchi, pe gheaţă, alături de jucătorii locali, într-un moment în care s-ar fi intonat imnul Ţinutului Secuiesc.

20 sept. 2022, 09:31
Tánczos Barna explică de ce a stat în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc. „Este un joc al galeriei, e o melodie!”
Tanczos Barna, la meciul de hochei SC Miercurea Ciuc - Steaua / Foto: Facebook Tanczos Barna

Tánczos Barna explică de ce a stat în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc. Fotografia cu ministrul în genunchi a fost postată de Facebook de Dan Tănasă, membru al Camerei Deputaților. Tánczos Barna susţine gestul respectiv este un joc al galeriei, iar melodia respectivă nu era imnul secuilor.

„M-am săturat să tot combat minciuni sfruntate și gogonate. Este o minciună cap-coadă. S-a intonat Imnul Național la început, toată lumea a stat în picioare, iar la sfârșitul meciului galeria a cântat, și de această dată, Imnul Ținutului Secuiesc, cum se cântă după fiecare meci jucat în patinoarul de la Miercurea Ciuc. Partea cu statul în genunchi a fost un joc cum se vede în toate videoclipurile înregistrate acolo. E un joc între galerie și echipă. Se întâmplă după fiecare meci câștigat. M-am săturat de minciunile partidelor extremiste care încearcă să transforme hocheiul în altceva!”, a spus Tánczos Barna pentru ProSport.

Tánczos Barna, ministru în Guvernul României, în genunchi la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc! Scena s-a petrecut la finala Cupei României

„E o minciună! Nu a stat nimeni în genunchi în timpul imnului… Fotografia cu statul în genunchi este la o melodie care se cântă la meciurile câștigate, este un joc: începe cu statul într-un picior, în genunchi, apoi se ridică jucătorii și sar. Este un joc, e o melodie, un cântec care nu are nicio legătură cu imnul. Mincinosul este cel care i-a trimis poza! E același mincinos care i-a trimis poza de la Campionatul Mondial. Și atunci a fost o minciună. E exact același fotograf. Nu s-a cântat în locul Imnului Național, Imnul Ținutului Secuiesc acolo… La sfârșitul partidei s-a cântat de către galerie Imnul Ținutului Secuiesc… A fost o minciună atunci, este o minciună și acum” a mai spus ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Situație revoltătoare: hocheiștii de la echipa Armatei Române au intonat imnul așa-zisului ținut secuiesc, după ce au pierdut cu 5-0 FOTO

La meciul de la Miercurea Ciuc au existat și trei steliști care au stat solemn la imn împreună cu cei din Miercurea Ciuc. „Sunt secui. Au ascultat imnul în picioare, nici ei nu stăteau în genunchi. Au ascultat imnul în picioare, și-au dat jos căștile, după care s-au dus la vestiare”, a spus Tánczos Barna.

Întrebat care crede că ar fi reacția dacă un ministru din Guvernul Viktor Orban ar cânta imnul Ardealului, Tánczos Barna s-a eschivat: „Nu înțeleg comparația. Nu există o asemenea comparație. Ținutul din care provin eu are un imn care s-a cântat și acum 50 de ani și se va cânta și după ce nu voi mai fi ministru”.