Tanczos Barna, preşedintele FRH: Vom cânta în continuare imnul Ţinutului Secuiesc

Scandalul din hocheiul românesc pare fără sfârşit: preşedintele FRH sfidează România.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 10:24
Tanczos Barna, preşedintele FRH: Vom cânta în continuare imnul Ţinutului Secuiesc

Preşedintele FRHG, Tanczos Barna, s-a plâns că declaraţiile pentru presa din Germania i-au fost traduse şi interpretate în mod eronat în România şi a respins acuzaţiile fostului şef al hocheiului, potrivit caăruia jucătorii suspendaţi au fost convocaţi la naţională.

„Acum vreo două săptămâni am fost intervievat de jurnaliştii germani. Articolul a apărut apoi în presa maghiară, în publicaţia «Erdely», şi a fost preluat şi tradus tendenţios şi în România. Este păcat că se întâmplă aşa ceva. Nu e prima oară când îmi sunt interpretate declaraţiile. Informaţiile eronate prind apoi la public. Săptămâna trecută a apărut o ştire conform căreia cei trei juniori suspendaţi în decembrie de COSR au participat cu naţionala României la un turneu în Slovenia şi Slovacia. Echipa nici n-a călcat pe-acolo”, a declarat Barna, pentru Evenimentul Zilei.

Mai mult, preşedintele federaţiei susţine că hocheiştii vor interpreta în continuare imnul Ţinutului Secuiesc la meciurile naţionalei României.

„Acest lucru se întâmplă de ani buni la Ciuc. Nu e o noutate. Vom cânta şi de-acum încolo. Nu înţeleg de ce se face atâta vâlvă.”, a adaugat Tanczos Barna.

24 din cei 26 de jucători ce alcătuiesc naţionala de hochei masculin a României sunt de etnie maghiară.