Tanti Cecilia, femeia cu cea mai mică pensie din România. Cu ce sumă o răsplătește statul după ce a terminat o facultate și a muncit din răsputeri

Tanti Cecilia este femeia cu cea mai mică pensie din România. Chiar dacă a terminat o facultate, primește o sumă care nu-i ajunge nici pentru mâncare.

17 apr. 2023, 21:02
Tanti Cecilia, femeia cu cea mai mică pensie din România. Cu ce sumă o răsplătește statul după ce a terminat o facultate și a muncit din răsputeri
Tanti Cecilia, femeia cu cea mai mică pensie din România

Nestorescu Cecilia Daniela, femeia cu cea mai mică pensie din România, are 68 de ani și trăiește în condiții greu de imaginat. Bătrâna a finalizat studii superioare, dar banii pe care îi încasează de la stat nu-i ajung pentru nimic.

Tanti Cecilia, femeia cu cea mai mică pensie din România

De doi ani, tanti Cecilia trăiește din mila oamenilor. Pensia infimă nu-i ajunge nici măcar pentru a-și cumpăra de-ale gurii. Bătrâna locuiește ăn Zimnicea, județul Telorman, într-o casă cu condiții precare. Povestea ei a fost descoperită de către o asociație caritabilă, care își dorește să-i facă viața mai ușoară.

Citește și: Românii, obligați să aleagă între pensie și salariu. Cine sunt „specialii” din proiectul de lege

Femeia și-a imaginat că va avea un viitor cu totul diferit de ceea ce se întîmplă de fapt. I-a plăcut școala și să muncească, doar că după 20 de ani de activitate, în cartea de muncă avea trecuți numai 9. Astfel, pensia pe care o primește lunar este de doar 135 de lei.

Din această sumă, tanti Cecilia trebuie sp își cumpere mâncare, lemne de foc și să-și achite facturile, lucru care este, în mod evident, imposibil. Bâtrâna este ajutată din când în când de persoane cu suflet bun, dar au fost și momente în care a fost nevoită să renunțe la curentul electric.

Casa ei este umbrită de mucegai și igrasie. Acoperișul locuinței s-a distrus odată cu trecerea timpului, iar acum plouă înăuntru. Hainele trebuie să le spele la mână. Toți acești factori au dus la îmbolnăvirea ei.

Citește și: Pensii 2023: Ce pensie derizorie primește un român după ce a muncit 35 de ani

Acum, suferă de o afecțiune dermatologică severă, dar tratamentul este foarte scump. Cu atoate astea, bătrâna este recunoscătoare pentru ceea ce primește.

Ea este ajutată de ceva timp de membrii asociației Speranță pentru România, pentru a nu ajunge pe străzi, dar nu este suficient – aceștia și-au propus să renoveze casa bătrânei. Pentru a strânge resursele financiare necesare, asociația a pornit o campanie de strângere de fonduri pe Facebook.