Drama unei pensionare, banii de pensie nu-i ajung nici măcar pentru mâncare. „Mănânc 7 zile dintr-o ciorbă. A doua zi mai adaug o cană de apă ca să nu se altereze”

Pensionarii trăiesc vremuri extrem de grele. Banii de pensie abia dacă le ajung pentru medicamente și facturi. Fac economie la mâncare pentru a se descurca. Este și cazul unei bătrâne din Timișoara care a mărturisit că mănâncă șapte zile dintr-o ciorbă.

12 ian. 2023, 14:40
Drama unei pensionare, banii de pensie nu-i ajung nici măcar pentru mâncare. „Mănânc 7 zile dintr-o ciorbă. A doua zi mai adaug o cană de apă ca să nu se altereze”

Drama unei pensionare. Tanti Victoria a dezvăluit, în cadrul unui interviu, că trăiește de pe o zi pe alta și nu-i mai ajung banii nici măcar pentru cumpărături.

„Mănânc dintr-o mâncare șapte zile. Vă dați seama ce am ajuns. Poate este ziua de miercuri sau joi ca să țin post .. O ducem foarte greu. Pensionarii ăștia, părca ne și sfidează parlamentarii, Guvernul ăsta… Șapte zile mănânc. A doua zi îi mai adaug o cană cu apă ca să nu se altereze. In momentul în care își păstrează gustul eu o mănânc. In momentul în care nu-și mai păstrează gustul atunci o arunc”, a declarat femeia.

Citește și Pensii 2023. Scade vârsta de pensionare mai devreme din ianuarie 2023. Condiții speciale de muncă pentru noi categorii

Drama unei pensionare: „Renunț la alimente ca să-mi ajungă pentru medicație”

Pensionara renunță la orice poftă doar ca să aibă bani de medicamente. E foarte bolnavă și, din păcate, e nevoită să-și lase o mare parte din pensie la farmacie. „Renunț la alimente, la mâncare, ca să-mi ajungă pentru medicație. Văd că și medicamentele la farmacie le-a scumpit. Această situație în care ne aflăm ne duce la moarte”, a mai spus ea.

Peste un milion de români au sub 1000 de lei pe lună

Peste un milion de români primesc pensii de sub 1.000 de lei pe lună. Românii cu pensii mai mici de 1.500 de lei vor primi în 2023 un sprijin de 1.000 lei, care va fi acordat în două tranșe semestriale: 500 de lei în luna ianuarie, a doua tranșă, tot de 500 lei, în octombrie.

”Seniorii României cu pensii de 1.501 – 2.000 de lei vor avea un sprijin de 800 de lei, împărțit în două tranșe semestriale de câte 400 de lei. Impactul bugetar este de 860 milioane lei. A treia categorie sunt seniorii României cu valoarea pensii între 2.001 – 3.000 de lei. Sprijinul este de 600 de lei, cu aceleași două tranșe, 300 de lei, respectiv 300 de lei. Impactul bugetar e de 710 milioane de lei”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.