Tanzania investighează o boală misterioasă care a ucis trei persoane 

Tanzania investighează o boală misterioasă care a ucis trei oameni. Primele simptome sunt febră, dureri severe de cap, oboseală și sângerare nazală.

13 iul. 2022, 23:32
Tanzania investighează o boală misterioasă care a ucis trei persoane 

Tanzania investighează o boală misterioasă care a ucis  până acum trei persoane, în sudul țării, conform BBC

Printre primele simptome care apar se numără febră, dureri severe de cap, oboseală sau sângerare nazală. Până în prezent, au fost raportate 13 cazuri  în regiunea Lindi, iar pacienții se plâng se simptome asemănătoare bolilor Ebola sau Marburg.

Criza Covid revine! OMS cere tuturor țărilor să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție

Ministerul sănătății din Tanzania a transmis  că în urma unor efectuări de  teste preliminare, este  exclusă posibilitatea ca bolnavii să sufere de Ebola sau de Marburg. Autoritățile sanitare au urmărit și  contacții  bolnavilor și au plasat în izolare alți cinci oameni.

Principalul oficial sanitar din Tanzania i-a îndemnat pe oameni să-și păstreze calmul pe parcursul perioadei în care sunt realizate investigații.
Două persoane infectate cu virusul Marburg, depistate în Ghana. Boala este asemănătoare cu Ebola

„Guvernul a format o echipă de profesioniști care încă investighează această boală necunoscută”, a declarat Aifello Sichalwe, îndrumând pe această cale  locuitorii din zonă să rămână calmi.  Acesta a mai adăugat că toți cei care încep să dezvolte simptome ale acestei  boli, trebuie să se prezinte de urgență la medic.

Ghana a descoperit săptămâna trecute două cazuri suspecte de virus Marburg, o febră hemoragică aproape la fel de mortală ca Ebola.