Ţara care a anunţat cea mai mare scădere a numărului de cazuri COVID, în ultimele ore. Unde a crescut cel mai mult numărul infectărilor

Autorităţile spaniole au anunţat, luni, 1 iunie, o nouă scădere a numărului de cazuri confirmate cu coronavirus şi niciun deces. La polul opus, Iranul a raportat cea mai mare creştere a numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus din ultimele două luni, informează The Guardian.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 16:16
Ţara care a anunţat cea mai mare scădere a numărului de cazuri COVID, în ultimele ore. Unde a crescut cel mai mult numărul infectărilor

În Spania, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 71 de noi cazuri, cu 25 mai puţine decât în ziua precedentă. În Madrid au fost înregistrate 18 noi cazuri, în Catalonia – 16, în localitatea Castilla y León – 11, în Comunidad Valenciana – 6, în Navarra – 5 şi în Aragón – 4 cazuri.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, Spania a înregistrat 27.127 de decese şi 239.638 de cazuri. În ultima săptămână, din cauza infecţiei cu COVID-19 au murit 35 de persoane. 

70% din teritoriul Spaniei se află, începând cu 1 iunie, în faza 2 de relaxare a restricţiilor. Insulele La Gomera, La Graciosa şi Formentera au trecut deja în faza 3. Ministrul Transporturilor, José Luis Ábalos, a spus că este posibil ca din 7 iunie să poată fi reluată mobilitatea între regiunile aflate în Faza 3, potrivit El Pais. 

Iranul, cea mai mare creştere a numărului de cazuri de coronavirus din ultimele două luni

La polul opus, Iranul a raportat cea mai mare creştere a numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus din ultimele două luni, 2.979 de cazuri. Ultima dată când Iranul a înregistrat mai multe cazuri noi a fost pe 1 aprilie, când au fost raportate 2.988 de confirmări cu coronavirus. 81 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, iar 2.578 de pacienţi sunt în stare critică.

Citeşte şi „Medicul lui Berlusconi” şochează: „Clinic, COVID nu mai există în Italia. Încetaţi să mai terorizaţi această ţară”

De la mijlocul lunii aprilie, Iranul a luat mai multe măsuri de relaxare, dar acestea au dus la creşterea numărului de cazuri de coronavirus. Iranienii s-au întors la serviciu, iar moscheile şi-au reluat slujbele zilnice. De asemenea, cafenelele şi restaurantele din anumite părţi ale ţării au fost redeschise. 

Ministrul iranian al Sănătăţii Saeed Namaki a atras atenţia că, în cazul în care cetăţenii nu vor respecta restricţiile, epidemia ar putea reveni mai puternic decât înainte: „Epidemia nu este încheiată şi, în orice moment, poate reveni mai puternică decât înainte. Dacă oamenii nu respectă protocoalele, trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău”.

Autorităţile iraniene au reimpus restricţii în provinciile sudice Khuzestan şi Sistan Baluchestan la jumătatea lunii mai, după ce, în aceste regiuni, s-a constatat o creştere semnificativă a numărului de cazuri.