Ţara care a anunţat suspendarea vânzării buteliilor de aragaz către populaţie. Patru milioane de oameni sunt disperaţi că nu mai au cu ce să gătească

După o serie de explozii, Sri Lanka a dispus suspendarea vânzărilor de butelii de aragaz către populaţie, au anunţat vineri autoritățile.

03 dec. 2021, 15:08
Ţara care a anunţat suspendarea vânzării buteliilor de aragaz către populaţie. Patru milioane de oameni sunt disperaţi că nu mai au cu ce să gătească

Măsura a fost luată după ce în ultimele săptămâni polițiștii au înregistrat peste 100 de explozii cauzate de buteliile de aragaz în ţară. Ministrul pentru Protecția Consumatorilor, Lasantha Alagiyawanna, a declarat vineri că decizia a fost luată după ce joi au fost înregistrate nu mai puţin de 60 de explozii.

Miercuri, președintele Gotabaya Rajapaksa numise un comitet care să investigheze incidentele și să furnizeze un raport în termen de două săptămâni, după rapoartele poliției și mass-media despre 14 explozii într-o singură zi.

Nicio rețea de gaz din oraș nu aprovizionează localităţile din Sri Lanka, astfel că aproximativ patru milioane de gospodării, adică marea majoritate a populației, se bazează pe buteliile de aragaz pentru gătit. Ambele companii respinseseră anterior afirmațiile că exploziile sunt cauzate de modificări ale amestecului de propan și butan din butelii, scrie Reuters.

Citeşte şi Catastrofă la Torino, s-a prăbuşit un bloc în care locuiau români şi albanezi. Un copil a murit, un român de 22 de ani a fost rănit grav chiar de ziua lui

Compania Litro Gas administrată de stat, şi care furnizează peste 80% din buteliile de gaz petrolier lichefiat din Sri Lanka pentru uz casnic și comercial, precum și Laugfs Gas, au fost notificate cu privire la ordinul de suspendare.

Economia insulei a cunoscut o contracție fără precedent de 3,6% anul trecut, dar Banca Centrală se așteaptă la o revenire a PIB-ului cu 4-5% anul acesta, cu redeschiderea treptată a economiei și creşterea gradului de vaccinare.

Citeşte şi O dubă încărcată cu butelii a explodat în Vâlcea. Trei persoane au fost rănite, 17 maşini au fost avariate