Ţara care a înregistrat prima zi fără decese provocate de COVID, după două luni

Australia a înregistrat prima zi fără niciun deces provocat de coronavirus, pentru prima oară după două luni, potrivit AFP. Autorităţile au anunţat, marţi, doar 50 de cazuri de COVID-19.

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 12:12
Ţara care a înregistrat prima zi fără decese provocate de COVID, după două luni

Bilanţul a fost comunicat după ce la Melbourne s-au redus o parte din restricţii, ca urmare a încetinirii evoluţiei epidemiei. De luni, interzicerea circulaţiei pe timp de noapte a fost amânată de la ora 20:00 la ora 21:00, iar locuitorii pot ieşi zilnic timp de două ore ca să facă sport. Pentru cei care locuiesc singuri s-au creat mici ‘bule sociale’. Magazinele neesenţiale rămân însă închise.

În regiunile rurale din statul Victoria, ieşirea din locuinţe va fi permisă de joi, când se redeschid şi magazinele.

‘Este un lucru important şi foarte pozitiv’, a apreciat premierul statului, Daniel Andrews.

În Victoria s-au produs aproape trei sferturi din cele 27.000 de contaminări la nivel naţional şi 816 decese cauzate de coronavirus, dintre care multe în căminele de bătrâni.

Numărul de cazuri din ţară este acum sub control, iar guvernul Australiei se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a permite revenirea în ţară a mii de cetăţeni blocaţi în străinătate. Deoarece avioanele zboară aproape goale, companiile aeriene au încercat să îşi reducă pierderile acordând prioritate pasagerilor de la prima clasă sau clasa business.

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS 15 SEPTEMBRIE 2020. 1.111 noi cazuri şi 51 de decese în ultimele 24 de ore. 460 de pacienţi internaţi la ATI