Ţara care a prelungit starea de urgenţă până în luna august. Restricţiile rămân în vigoare cel puţin şapte luni

Malaezia a declarat marţi starea de urgenţă naţională până în august cu scopul de a combate reizbucnirea cazurilor de COVID-19 şi pentru a implementa măsuri care să ducă la uşurarea presiunii asupra centrelor sanitare

12 ian. 2021, 09:35
Ţara care a prelungit starea de urgenţă până în luna august. Restricţiile rămân în vigoare cel puţin şapte luni

Regele Abdullah din Pahang a anunţat într-un comunicat că Malaezia „se află într-o etapă critică” ca urmare a răspândirii rapide a virusului care în ultimele două luni a făcut mai multe victime decât în cele 10 luni anterioare, în timp ce spitalele au o ocupare de 70 % a paturilor şi, prin urmare, a prelungit starea de urgenţă până în luna august.

Prelungirea fusese solicitată în ajun de prim-ministrul, Muhyiddin Yassin, care după o reuniune luni cu suveranul ţării a anunţat măsuri de restricţionare a deplasărilor interne ale populaţiei până la sfârşitul lunii, după cum transmite Bloomberg.

Malaezia se confruntă în prezent cu o escaladare a cazurilor de COVID-19 şi a raportat de la începerea pandemiei peste 138.000 de cazuri şi 555 de decese.

Citeşte şi COVID-19. Sfaturile Guvernului din Malaezia pentru femei: „Machiaţi-vă, evitaţi să-i sâcâiţi pe bărbaţi”

Malaezia a prelungit marţi starea de urgenţă pentru o perioadă de aproape şapte luni, iar această decizie serveşte totodată la menţinerea stabilităţii ţării, într-un moment în care coaliţia de guvernământ este afectată de fisuri interne între partide şi menţine o majoritate fragilă în Parlament, după cum scrie presa internaţională.

„Parlamentul şi adunările legislative regionale nu se vor reuni în perioada de timp prevăzută”, a precizat premierul Muhyiddin.