Țara care ar putea să-și schimbe numele. Planul conducătorilor e să renunțe la “mentalități coloniale”

Țara care are cea mai mare populație din lume e pe punctul să-și schimbe numele fiindcă conducătorii ei au în minte să renunțe la “mentalități coloniale”.

06 sept. 2023, 11:16
Țara care ar putea să-și schimbe numele. Planul conducătorilor e să renunțe la “mentalități coloniale”

Țara care ar putea să-și schimbe numele. Planul conducătorilor e să renunțe la “mentalități coloniale”. India e cea mai populată țară din lume, care e foarte aproape de momentul de a-și schimba numele. Parlamentul de la New Delhi analizează în această lună o rezoluție în acest sens.

India a depășit China în a doua jumătate a anului 2023 și a devenit cea mai populară țară din lume, cu aproape 1,43 miliarde de locuitori.

Citește și Noi atacuri cu drone la granița României! Rușii bombardează fără oprire portul Izmail

Țara care ar putea să-și schimbe numele. Planul conducătorilor e să renunțe la “mentalități coloniale”

Președintele Congresului indian, Jairam Ramesh, spune că invitațiile oficiale la cina G20 adresate liderilor mondiali au fost trimise sub forma ”Președintele Bharat” în loc de ”Președintele Indiei”, cum se obișnuia anterior.

În acest weekend, în India are loc summitul G20. Bharat este un cuvânt care datează din vechile scripturi hinduse scrise în sanscrită și unul dintre cele două nume oficiale ale țării conform constituției sale.

Deputatul Naresch Bansal a prezentat propunerea de modificare a numelui în Parlament, precizând faptul că numele ”India este un simbol al sclaviei coloniale” și ”ar trebui eliminat din Constituție”.

”Sper că guvernul nu va fi atât de prost încât să renunțe complet la India. Ar trebui să continuăm să folosim ambele cuvinte, mai degrabă decât să renunțăm la pretenția noastră la un nume care miroase a istorie, un nume care este recunoscut în întreaga lume”.

Citește și Cursă de linie, deturnată de un pasager cu „turbulențe”. Pilotul a solicitat întoarcerea de urgență a aeronavei: „Risc biologic ridicat!”

Ministrul de stat al Uniunii pentru Electronică și Tehnologie, Rajeev Chandrasekhar, a răspuns opoziției. A spus că țara este Bharat și că nu a fost nimic greșit când s-au adresat acele invitații la G20. ”Nu înțeleg ce este greșit în formularea Președintele Bharat. Țara noastră este Bharat. Nu cred că ar trebui să existe nicio problemă”, a spus Chandrasek.