Ţara care începe vaccinarea cu doza a patra de vaccin anti-covid. Anunţul de ultimă oră al ministrului Sănătăţii

Brazilia începe vaccinarea cu cea de-a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului. Potrivit Ministerului Sănătăţii, persoanele cu deficienţă imunitară vor primi noua doză de ser anti-covid la patru luni după a treia doză.

21 dec. 2021, 13:21
Ţara care începe vaccinarea cu doza a patra de vaccin anti-covid. Anunţul de ultimă oră al ministrului Sănătăţii

Ţara care începe vaccinarea cu doza a patra de vaccin anti-covid. Este vorba despre Brazilia. Ministerul Sănătăţii recomandă doza de rapel pentru toate persoanele imunodepresive cu vârsta de peste 18 ani care au primit cele trei doze. Vaccinarea cu doza patru se face la patru luni după doza trei.

Ţara care începe vaccinarea cu doza a patra de vaccin anti-covid

Citeşte şi Vaccinarea împotriva COVID-19, obligatorie pentru salariaţii companiilor cu peste 100 de angajaţi. Decizia controversată a instanţei

Doza patru se adresează în special persoanelor cu imunodeficiență severă, purtătorilor de HIV sau pacienților cu cancer care efectuează chimioterapie.

De asemenea, potrivit circularei transmise de Ministerul Sănătăţii, intervalul dintre a doua şi a treia doză pentru populaţia generală se reduce de la cinci la patru luni.

Guvernul brazilian a anunțat luni și donarea a 10 milioane de doze de vaccinuri către țările sărace, prin sistemul Covax al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Ministerul Sănătății din Brazilia a asigurat că donaţia „nu va compromite planul de vaccinare” al populației țării.

Brazilia a accelerat vaccinarea împotriva coronavirusului în ultimele luni și mai mult de două treimi din populație a primit deja cel puțin două doze de ser anti-covid.

Peste 617.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Brazilia, a doua țară ca număr de decese în lume, după Statele Unite.

Bilanț vaccinare 20 decembrie 2021. Puțin peste 6.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de ser anti-Covid

Citeşte şi Vaccinare anti-COVID, studiu: Pfizer oferă protecţie de 70% împotriva spitalizării, după infectarea cu varianta Omicron

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP – CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ziua de 20 de decembrie 29.818 de persoane s-au imunizat împotriva Covid-19.

Dintre cetățenii care s-au vaccinat azi, 6.611 au făcut prima doză, 7.840 au făcut schema completă, iar 15.367 au primit doza booster.

Dintre persoanele care au făcut prima doză de vaccin, 2.721 au primit serul Pfizer, 71  au făcut vaccinul Moderna, iar 3.819 au primit doza unică Johnson&Johnson.

Din data de 27 decembrie 2020, au fost administrate în total 15.657.512 , iar 7.742.950 de persoane au fost vaccinate cu schema completă.