VIDEO Cum au reacționat tanzanienii la plecarea soților Iohannis. Gestul făcut de localnici a impresionat pe toată lumea.

Cum au reacționat tanzanienii la plecarea soților Iohannis. Cuplul prezidențial a părăsit Tanzania și începe luni o vizită în Republica Capului Verde. În timp ce își luau rămas bun, localnicii au făcut un gest, care i-a impresionat pe Carmen și Klaus Iohannis, dar și pe toți cei prezenți.

20 nov. 2023, 11:48
VIDEO Cum au reacționat tanzanienii la plecarea soților Iohannis. Gestul făcut de localnici a impresionat pe toată lumea.
Cum au reacționat tanzanienii la plecarea soților Iohannis

Cum au reacționat tanzanienii la plecarea soților Iohannis. Președintele și soția sa au încheiat vizita de 10 zile în Tanzania, iar localnicii au oferit un spectacol unic la despărțire. Imaginile spectaculoase au fost postate pe rețelele sociale.

Cum au reacționat tanzanienii la plecarea soților Iohannis

Într-un videoclip, câțiva localnici strigă împreună mai multe urări, în timp ce țin în mână un portret cu președintele Klaus Iohannis. La un moment dat, bărbații strigă „Hakuna matata, Iohannis!”, iar unul dintre ei se aruncă în apă, cu imaginea la piept, în uralele celor prezenți.

Hakuna matata este o urare des folosită în Africa și înseamnă „fără probleme„. Cei care o folosesc vor să exprime că „totul este bine”.

După lansarea la apă al portretului lui Klaus Iohannis, a urmat și cel al lui soției lui, Carmen. Prima Doamnă, foarte încântată de gestul tanzanienilor, a filmat întreg momentul care i-a fost dedicat.

Citește și: EXCLUSIV| Victor Ponta îl face praf pe Klaus Iohannis după vizitele pe opulență din Africa: „Ne sfidați! Își bat joc de noi”

Maurice Munteanu dă de pământ cu președintele Klaus Iohannis și soția lui

Maurice Munteanu a confirmat că soția președintelui a încălcat protocolul vestimentar, în prima zi a vizitei oficiale în Kenya, purtând sandale asortate la un costum lila.

Trebuie să fac o comparație cu Brigitte Macron. Și la Brigitte Macron uneori vedem piele. Dar la ea chestiunea aceasta este foarte bine controlată. Vedem ori picior, dar piciorul este acoperit în partea de jos, mă refer la încălțări. Ori brațe, dar din nou ce se întâmplă în partea de jos este acoperit complet.

Aici, la Carmen Iohannis, mâneca este mult prea scurtă. Mai cu seama că și degetele sunt la vedere. Nu mi se pare o ținută pentru o vizită oficială. Nu ar fi trebuit sub nicio formă să aleagă sandale. Reverul blazerului este unul foarte nefericit. Ne întoarcem din nou către acel lady like, care se dorește și prezidențial și Jackie Onassis. Numai că întotdeauna, nu știu cum se întâmplă, nu reușește să aibă acel look classy”, a explicat fashion editorul.

Cu privire la accesoriile de brand, care costă sute de euro, cu care Carmen Iohannis a defilat în vizitele sale oficiale alături de președinte, Maurice Munteanu a punctat: „În ceea ce privește alegerea sandalelor lui Valentino, asta nu mi se pare neapărat o chestiune gravă. Să nu uităm că a mai apărut odată cu o geantă Chanel.  O geantă Chanel care face parte dintr-o colecție… nu vreau să-i spun accesibilă, pentru că Chanel nu e neapărat accesibil.

Dar nu face parte dintre gențile de top de la Chanel. Și, până la urmă, o soție de președinte cred că-și poate permite o geantă de 850 de euro. Adică nu e un capăt de țară. Până la urmă, și un cetățean oarecare care-și dorește acea piesă, dacă face niște economii, își poate cumpăra acea geantă. O poate considera o investiție și o poate purta 10, 15 ani de acum înainte”. (Citește AICI mai multe detalii)