Țara care se confruntă cu una dintre cele mai mari invazii de șoareci din istorie. „Sunt peste tot în casă. E cea mai mare infestare pe care am văzut-o”. VIDEO

Țara care se confruntă cu o invazie monumentală de șoareci este copleșită de situație, iar locuitorii sunt cuprinși de bolile cauzate de infestarea cu rozătoare.

27 mai 2021, 21:19
Țara care se confruntă cu una dintre cele mai mari invazii de șoareci din istorie. „Sunt peste tot în casă. E cea mai mare infestare pe care am văzut-o”. VIDEO

Țara care se confruntă cu o una dintre cele mai mari invazii de șoareci din istorie este chiar Australia. Cei mai năpăstuiți oameni care trăiesc în zona rurală, zonă în care se află și focarul invaziei, mai exact New South Wales. Fermierii au publicat înregistrări video în care pot fi văzute „pături” de şoareci pe terenurile lor, care distrug recoltele şi invadează casele oamenilor.

Guy Roth, un bărbat care lucrează la o fermă din apropierea oraşului Narrabi din New South Wales, a spus că șoarecii au pus stăpânire pe proprietate.

„Ştiam că avem cel mult doi şoareci pe metru pătrat în parcelele noastre cu recolte… deci, dacă eu calculez bine, sunt 20 de milioane de şoareci. Asta înseamnă mai mulţi şoareci decât populaţia celor mai multe dintre marile oraşe”, a mai spus Roth.

Roth a spus că, la un moment dat, el şi familia lui prindeau şi eliminau în jur de 100 de şoareci pe zi în casa lor şi în birouri.

„Sunt peste tot în casă. De fiecare dată când deschizi un dulap e posibil să găseşti unul acolo. Stai la birou şi un şoarece va trece peste el”, a mai povestit bărbatul, potrivit NBC.

Țara copleșită de invazia de șoareci: „Mirosul leșurilor de șoareci în casă și pe tot cuprinsul fermei”

Invazia șoarecilor riscă să îi lase pe australieni fără recolte, deoarece rozătoarele au distrus câmpurile de bumbac, dar și grânele stocate în depozite. Roth, care şi-a petrecut întreaga viaţă în zona rurală a Australiei, a spus că aceasta este „cea mai mare epidemie de şoareci pe care a văzut-o” și a dat detalii terifiante.

„Cu siguranță miros îngrozitor. Asta îmi voi aminti mereu. Mirosul leșurilor de șoareci în casă și pe tot cuprinsul fermei. Este cea mai mare invazie pe care am văzut-o”, a mai adăugat Roth.

Milioanele de șoareci care au invadat Australia au adus cu ei boli care pun viața oamenilor în pericol. Până acum infestarea cu rozătoare e responsabilă pentru cazuri de coriomeningită limfocitică, boală rară ce are legătură cu şoarecii, şi cel puţin trei oameni au fost muşcaţi de şoareci în spitale din New South Wales, unde se aflau internaţi din alte motive. Autorităţile au luat măsuri pentru stârpirea şoarecilor.