Ţara cu cele mai mari salarii din Europa caută angajaţi. Nu trebuie viză şi nici permis de muncă

Cea mai bogată țară din Europa și cu cele mai bune salarii caută angajați. Este vorba de Luxemburg, unde salariul este de 5.064 de euro pe lună (60.770 de euro/an). Totodată, țara este considerată una dintre cele mai bune destinații de muncă.

31 aug. 2023, 10:02
Ţara cu cele mai mari salarii din Europa caută angajaţi. Nu trebuie viză şi nici permis de muncă

Portalul EURES, în colaborare cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), a publicat până la 4.485 de oferte de locuri de muncă pentru toți cei care doresc să lucreze în Luxemburg. Pentru a accesa ofertele de muncă în Luxemburg nu este nevoie de niciun tip de autorizație, atâta timp cât ești cetățean al Uniunii Europene.

Conform ultimelor date ale SEPE, citat de Ziarulromanesc.de, salariul mediu în Luxemburg este de 5.064 euro brut pe lună (60.770 euro/an). În plus, rata șomajului este cea mai scăzută din întreaga zonă euro, situându-se la 5,1% (Spania este la 11,7%). Așa că șansele de a găsi un loc de muncă cresc enorm. În ceea ce privește limba, luxemburgheza este vorbită în Luxemburg, deși limba oficială a administrației este franceza. Există și regiuni nordice în care se vorbește germana.

Un alt aspect care ușurează mult viața în această țară este accesibilitatea și transportul public. Luxemburg are transport public 100% gratuit și este considerată una dintre cele mai bune țări din punct de vedere al accesibilității.

Dacă ești interesat să lucrezi în Luxemburg poți accesa portalul EURES , care împreună cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE) colectează toate ofertele de muncă atât pentru această țară, cât și pentru restul Europei. În prezent, au până la 4.485 de oferte de muncă. Pentru unele este necesar să stăpânești limba franceză.

Citeşte şi: Emmanuel Marcon, anunț de ultimă oră despre o posibilă lovitură de stat în România și Bulgaria. „Aceste state nu ar mai exista astăzi”

Oportunități de angajare pentru luna august:

Operator de mașini pentru fabricarea plăcilor tehnologice din lemn
Colectori de gunoi și materiale reciclabile

Lucrări publice și de întreținere
Vânzătoare specializată în îmbrăcăminte

Operator stivuitor
Instalatori și operatori de mașini-unelte.
Dezvoltatori de software și multimedia și analiști

În cazul în care ai nevoie de ajutor, multe dintre aceste companii te pot ajuta cu procedurile obligatorii pentru a lucra în țară până la găsirea unui loc de locuit. De asemenea, te pot ajuta cu sprijin în probleme legate de locuințe.

Pentru a lucra în Luxemburg, deși nu este necesară o viză, deoarece ești cetățean al Uniunii Europene, va fi necesar să efectuezi o serie de proceduri. Site-ul Ministerului Muncii și Economiei Sociale explică: pentru a lucra în această țară este necesar să obții un carnet de rezidență, de la Administrația comunală.

Citeşte şi: Mai săraci decât hoţii. Biletul lăsat de spărgători în casa unei familii: „Văd că nici voi nu aveţi nimic”