Ţara din Europa în care femeile ar putea fi obligate să facă armata

Femeile din Elveţia ar putea fi obligate să facă armata. De asemenea, Elveţia este una dintre puţinele ţări din Europa în care serviciun militar este încă obligatoriu pentru bărbaţi.

21 sept. 2022, 23:22
Ţara din Europa în care femeile ar putea fi obligate să facă armata

Ţara din Europa în care femeile ar putea fi obligate să facă armata, ca soluţie pentru insuficienţa forţelor armate. Este vorba despre Elveţia.

Ţara din Europa în care femeile ar putea fi obligate să facă armata

Citeşte şi Ministerul Apărării face recrutări. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să intri în Armată

Elveţia este una dintre puţinele ţări europene în care armata este obligatorie pentru bărbaţi. Parlamentarii au discutat, miercuri, despre posibilitatea extinderii recrutării şi în cazul femeilor.

Această măsură se regăseşte într-un raport prezentat de o comisie parlamentară în faţa Consiliului de Stat, camera superioară a parlamentului elveţian. Potrivit raportului, deşi pe oficial armata elveţiană are aproximativ 100.000 de soldaţi, în realitate sunt doar aproximativ 80.000.

Astfel că, parlamentarii propun două alternative: fuzionarea forţelor armate cu serviciile de protecţie civilă sau stabilirea serviciului militar ca fiind obligatoriu şi pentru femei, în prezent în cazul femeilor acesta fiind voluntar.

Raportul mai sugerează şi invitarea tinerelor femei elveţiene să participe la zilele de informare pe care armata le desfăşoară în prezent doar pentru bărbaţi, pentru a le explica cât de important este să servească în armată, potrivit digi24. 

Serviciul militar în Elveţia durează între patru şi şase luni, în funcţie de armă. Ulterior, rezerviştii trebuie să participe anual la activităţi de instrucţie pentru menţinerea nivelului de pregătire.

Elveţienii au respins prin referendum în anul 2013 eliminarea serviciului militar obligatoriu. Printre puţinele ţări care au serviciul militar obligatoriu şi pentru femei se numără Israel sau Coreea de Nord.

Citeşte şi Lovitură pentru Putin! Cetăţenii, avertizaţi să nu se înroleze în armata