Lovitură pentru Putin! Cetăţenii, avertizaţi să nu se înroleze în armata

Kîrgîzstan şi Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii să nu participe la războiul din Ucraina, după ce Putin a parafat decretul potrivit căruia străinilor care semnează un contract cu forţele armate ale Rusiei li se garantează cetăţenia rusă, informează The Guardian.

21 sept. 2022, 21:53
Lovitură pentru Putin! Cetăţenii, avertizaţi să nu se înroleze în armata

Marţi, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a deschis un birou de recrutare în armată pentru cetăţenii străini, la centrul pentru migranţi Saharovo. Decizia acestuia este privită ca o tentativă de a-i atrage pe muncitorii migranţi veniţi din Asia Centrală, pentru care un paşaport rusesc ar fi preţios, scrie News.ro.

Potrivit statisticilor guvernului rus, în 2021 se aflau în Rusia 4,5 milioane de muncitori din Uzbekistan, 2,4 milioane din Tadjikistan şi 920.000 din Kîrgîzstan.

Mobilizare parţială în toată Rusia

Pe 21 septembrie, Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia. Liderul de la Kremlin a precizat că vor fi chemați la mobilizare angajați ai organelor de drept, precum și rezervişti. Vladimir Putin a subliniat că activitățile de mobilizare vor începe astăzi, 21 septembrie.

Decretul de mobilizare parțială a fost semnat. Ministerul Apărării a fost inițiatorul”, a transmis el.

Activitățile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Le dau instrucțiuni șefilor de regiuni să ofere toată asistența necesară în activitatea comisariatelor militare”, a mai spus Putin.

După mobilizarea parțială, principalele obiective ale operațiunii speciale, potrivit lui Putin, rămân neschimbate – acestea sunt, în primul rând, eliberarea Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Citeste si Joe Biden: „Rusia a încălcat cu neruşinare acordurile şi Cartea ONU. Un război declanşat de un singur om”

Serghei Şoigu, imediat după mobilizarea decretată de Putin: „Rusia este astăzi în război cu tot Occidentul”

Rusia este în prezent în război cu întreg Occidentul, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Astăzi suntem în război nu doar cu Ucraina, ci cu întreg Occidentul. Pentru că unele dintre armele pe care le avea Ucraina s-au terminat deja, iar ţara este acum alimentată masiv cu armament din Vest”, a spus Serghei Şoigu, imediat după anunţul de mobilizare parţială făcut de Vladimir Putin.

Referitor la acest aspect anunţat de liderul de la Kremlin, ministrul Apărării de la Moscova a ţinut să specifice că „studenții și recruții nu sunt supuși mobilizării parțiale”. În acelaşi timp, el a enumerat categoriile de cetăţeni care vor fi chemaţi sub arme, fiind vorba de rușii care au deja experiență de luptă şi, în plus, în această categorie sunt incluse persoane cu specialităţi militare utile armatei. În total, potrivit lui Şoigu, vor fi chemați sub arme aproximativ 300.000 de rezerviști.

Citeste si Proteste în Rusia, după anunţul mobilizării parţiale făcut de Vladimir Putin. Peste 100 de persoane au fost reţinute