Ţara din UE care de luni a eliminat masca de protecţie. Mai trebuie purtată doar de cei care stau în picioare în metrou şi autobuz

Danemarca a anulat pentru aproape toate spaţiile publice dispoziţiile care vizau purtarea obligatorie a măştilor sanitare, începând de luni.

14 iun. 2021, 13:54
Ţara din UE care de luni a eliminat masca de protecţie. Mai trebuie purtată doar de cei care stau în picioare în metrou şi autobuz

Guvernul de la Copenhaga şi majoritatea partidelor parlamentare s-au pus de acord şi au eliminat aceste reglementări, aflate în vigoare de mai multe luni, iar rezidenţii danezi trebuie de acum înainte să poarte masca sanitară doar atunci când folosesc transportul public şi doar atunci când nu stau pe scaune.

Obligativitatea purtării măştilor sanitare va fi complet eliminată în Danemarca până la 1 septembrie, scrie thelocal.dk.

Restricţiile antiepidemice din această ţară au fost eliminate gradual începând din primăvara anului 2021 şi aproape toate spaţiile publice au fost redeschise, cu excepţia cluburilor de noapte, care îşi vor relua activitatea în septembrie.

Citeşte şi Scandal în Germania. Ministrul Sănătății, acuzat că a vrut să distribuie măști neconforme persoanelor fără adăpost

Numărul noilor infectări cauzate de virusul SARS-CoV-2 a crescut uşor după relaxarea restricţiilor, însă această creştere nu a fost una dramatică.

În ultimele zile, rata de incidenţă a infectărilor a scăzut din nou, doar 315 cazuri noi fiind înregistrate duminică – cel mai scăzut număr raportat după luna februarie. Totuşi, mai puţine persoane au fost testate duminică.

Potrivit celor mai recente cifre comunicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Danemarca a avut o rată de incidenţă de 215 infecţii la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, cea mai ridicată din spaţiul economic european.

Citeşte şi Ungaria spune „Adio, măştilor”. Din weekend vor fi ridicate majoritatea restricţiilor, inclusiv cele de circulaţie

După ce Danemarca a eliminat masca, Germania ia în considerare să adopte o măsură similară. După ce rata de infectare a scăzut semnificativ, ministrul Justiției de la Berlin, Christine Lambrecht, a cerut statelor federale să revizuiască obligativitatea de a purta mască. „Acest lucru se aplică și școlilor, deoarece elevii sunt deosebit de afectați de cerința purtării de mască“, spune ministrul german.