Ţara din UE în care se petrece un viol la 40 de minute

33 de violuri sunt declarate zilnic în Franţa, cu alte cuvinte unul la fiecare circa 40 de minute. Iată ce reiese dintr-un studiu făcut public de ziarul Le Figaro. Publicaţia conservatoare notează că „evoluţia delincvenţei sexuale interpelează ministerele de Interne şi de Justiţie”.
Alina Costache
12 aug. 2015, 11:50
Ţara din UE în care se petrece un viol la 40 de minute

În ultimii 5 ani violurile denunţate la autorităţi, plângerile depuse deci la poliţie, au crescut cu 18 la sută. De la circa 10.800 de fapte comise în 2010 s-a ajuns la circa 12.800 în 2014. Si mai îngrijorător, violurile asupra minorilor au crescut în aceaşi perioadă cu 20 de procente.

Nu e vorba aici decât de afacerile semnalate autorităţilor şi transmise parchetului, cu alte cuvinte nu vorbim decât despre „partea vizibilă a icebergului” cum scrie Le Figaro. Zona gris rămâne importantă, cei care efectuează anchetele de mare amploare în Franţa în rândul victimelor afirmă că rata plângerilor depuse pentru viol este sub 10 la suta din realitate, scrie RFI.ro

Un specialist în afaceri criminale citat de ziarul conservator recunoaşte că „e greu de spus astăzi dacă actele în sine sau recunoaşterea existenţei lor face ca statisticile să explodeze în ultimii ani”. În urmp cu un deceniu, fenomenul violurilor începue să diminueze statistic. Experţii ajunseseră astfel la concluzia că după o fază în care victimele, încurajate de stat, erau incitate să depună plangere, « stocul » de afaceri neelucidate începuse să diminueze. De 5 ani însă, cifrele urcă din nou. Cum se explică acest lucru ? « Poate pentru că prezenţa unui personal feminin tot mai numeros în unităţile de poliţie ajută victimele să vorbească mai uşor » spune acelaşi analist interogat de Figaro.

Din punct de vedere geografic, se remarcă faptul că Guyana franceză şi în general teritoriile franceze de peste mări înregistrează cel mai mare număr de plângeri pentru viol raportat la populaţie. Imediat în spatele acestor teritorii extramarine ajunge Parisul. Cu peste 600 de violuri declarate anul trecut, capitala Franţei rămâne totuşi un caz aparte din cauza fluxului mare de populaţii şi de turişti care străbat oraşul. In acest trist clasament, Corsica ajunge pe ultimele locuri. Nordul insulei franceze din Mediterană nu a înregistrat în 2014 „decât” 11 plângeri pentru viol.

Un procuror interogat de Le Figaro spune că „în majoritatea cazurilor de viol, actul criminal este comis de cineva din cadrul familial”. Printre cauzele care pot explica fenomenul violurilor comise de tineri, acelaşi procuror arată cu degetul „alcoolizarea masivă a tinerilor şi consumul de droguri la petreceri dar şi influenţa pornografiei în liber acces pe internet”. In opinia sa, „nu e vorba să facem morală ci să înţelegem ce a facilitat trecerea la act”. Un alt magistrat explică multiplicarea violurilor comise de minori asupra minorelor prin „lipsa de respect tot mai mare a băieţilor faţă de fete în mediul scolar”. Din păcate, omerta, legea tăcerii, e mai departe atotputernică în aceste cazuri, lucru care explică şi de ce multe afaceri sunt abandonate de justiţie.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'