Ţara europeană care va testa întreaga populaţie. Armata a mobilizat aproximativ 8.000 de soldaţi

Slovacia a început vineri testarea națională pentru COVID prin teste antigen rapide care oferă rezultatul în mai puțin de 15 minute, conform EFE. Operațiunea de testare se va desfășura în două etape.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 17:31
Ţara europeană care va testa întreaga populaţie. Armata a mobilizat aproximativ 8.000 de soldaţi

Prima etapă a testării va dura până duminică, 1 noiembrie, în timp ce cea de-a doua va avea loc în weekendul 6-8 noiembrie, când persoanele testate în acest weekend vor fi retestate.

Citește și: CUTREMURUL din Turcia, surprins de un blogger din Izmir care făcea LIVE STREAMING. Seismul a durat zeci de secunde VIDEO

Persoanele care nu doresc să participe la acest program au mai multe alternative. Cum ar fi: prezentarea unui test PCR negativ efectuat la un centru privat, fie autoizolarea la domiciliu timp de o săptămână.

Cea de-a doua alternativă a fost criticată de preşedinta Zuzana Caputova, care în plus a susţinut criticile conform cărora centrele de recoltare a probelor nu dispun toate de personal calificat.

Din cadrul programului sunt scutiți persoanele care până joi, 29 octombrie, au fost testați negativ în laboratoarele private şi minorii cu vârste sub 10 ani.

Operațiune de testare este condusă de armată

Programul de testare a fost organizat pe colegii electorale şi este condusă de armată, care a mobilizat circa 8.000 de soldaţi şi coordonează fluxul de informaţii. De asemenea, vor participa 50 de medici militari austrieci, precum şi personal medical şi civil.

Slovacia a înregistrat în ultimele 24 de ore 3.363 de cazuri de COVID-19, un record zilnic. De la începutul pandemiei totalul infectărilor depăşeşte 55.000, dintre care 212 decese.