ŢARA GALILOR-IRLANDA DE NORD 1-0. Galezii sunt în sferturi la EURO 2016, graţie unui autogol

Țara Galilor s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale EURO 2016, sâmbătă, după ce a învins reprezentativa Irlandei de Nord cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă, pe stadionul Parc des Princes, din Paris, în optimile de finală ale competiției.

25 iun. 2016, 11:08
ŢARA GALILOR-IRLANDA DE NORD 1-0. Galezii sunt în sferturi la EURO 2016, graţie unui autogol

ŢARA GALILOR-IRLANDA DE NORD 1-0. Duelul dintre cele două debutante la un turneu final continental a fost decis de autogolul lui Gareth McAuley (75).

Irlanda de Nord a avut mai mult inițiativa în prima repriză, când și-a creat și două ocazii de gol. A fost mai întâi un șut al lui Dallas (10), scos de portarul Hennessey de la colțul scurt, iar apoi goalkeeper-ul galez a respins un șut de la distanță al lui Ward (22).

În rest, prima repriză nu a fost una spectaculoasă, desfășurându-se după tipicul britanic, dar între cele două careuri.

În partea a doua a meciului, galezii au fost mai insistenți, au dominat mai mult și prima ocazie a venit în minutul 53, când Vokes a reluat alături de țintă cu capul în urma mingii trimise în careu de Ramsey.

”Verzii”, foști adversari ai României în preliminarii, au replicat printr-un șut de la distanță expediat de Norwood (56), prins de portarul Hennessey.

Vedeta Bale a avut o bună oportunitate în min. 58, din lovitură liberă de la circa 26 de metri, dar portarul McGovern a respins.

Țara Galilor a marcat în minutul 75, când Bale a centrat în fața porții, iar fundașul Gareth McAuley a trimis în propria poartă, presat de Robson-Kanu. Atacantul lui Real Madrid (Bale) a fost implicat în 13 goluri din ultimele 18 marcate de Țara Galilor, cu 10 goluri și 3 pase decisive.

Nord-irlandezii au forțat pe final, au atacat chiar și cu portarul, la ultima fază a meciului, dar întâlnirea s-a încheiat cu victoria galezilor.

Meciul a fost însă unul dintre cele mai slabe la actuala ediție a Campionatului European, învingătorii având un singur șut pe spațiul porții (Bale).

Click aici pentru a vedea Ţara Galilor – Irlanda de Nord sau aici

Componenţa formaţiilor:

Ţara Galilor: Hennessey – Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor – Allen, Ledley – Ramsey, Bale – Robson-Kanu.

Irlanda de Nord: McGovern – Hughes, McAuley, Cathcart, J Evans – Baird, Davis, Norwood, Ward, Dallas – Lafferty.

ŢARA GALILOR-IRLANDA DE NORD LIVE STREAMING DOLCE SPORT ONLINE EURO 2016. Duel sută la sută britanic în a doua optime de la EURO 2016, dar galezii sunt neîvinşi de către nord-irlandezi de mai bine de 30 de ani, din 1980. De nu mai puţin de 95 de ori s-au întâlnit cele două reprezentative de-a lungul istoriei, iar de 44 de ori au câştigat galezii şi de 24 de ori meciurile s-au încheiat la egalitate.

ŢARA GALILOR-IRLANDA DE NORD LIVE STREAMING DOLCE SPORT ONLINE EURO 2016. Ultima întâlnire cu caracter strict continental dintre cele două reprezentative s-a consumat în calificările pentru EURO 1968, când scorul a fost 0-0 la Belfast, iar galezii s-au impus cu 2-0 la Cardiff.

ŢARA GALILOR-IRLANDA DE NORD LIVE STREAMING DOLCE SPORT ONLINE EURO 2016. Meciul de sâmbătă, de pe Parc des Princes, se joacă de la ora 19.00 şi este transmis în direct de Dolce Sport.