Ţara în care a fost INTERZIS Crăciunul. Cinci ani de închisoare, biciuire şi amenzi uriaşe pentru cei care sărbătoresc

Publicat: Marţi, 22 Decembrie 2015 23:47 // Actualizat: Marţi, 22 Decembrie 2015 23:49 // Sursa: romaniatv.net

Serbarea Crăciunului este interzisă în Brunei, iar cei care încalcă această normă riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă echivalentă cu 20.000 de dolari, relatează marți directmatin.fr, precizând că măsura a fost instituită în 2014 de sultanul Hassanal Bolkiah al micului stat de pe insula Borneo.

Vizată de această interdicție este numai populația musulmană, reprezentanții celorlalte culte putând organiza petreceri private, fără a promova evenimentul. Sunt strict interzise decorațiunile de Crăciun și căciulile de Moș Crăciun.

Sultanatul Brunei are puțin peste 420.000 de locuitori, din care două treimi sunt musulmani. Există și budiști (13%) și creștini(10%).

Decizia referitoare la marcarea Crăciunului a fost comunicată odată cu instaurarea legii sharia, care prevede, printre altele, amputarea membrelor în cazul hoților, biciuirea pentru consumul de alcool și avort și lapidarea în cazul adulterului. Sultanatul Brunei este una din cele mai bogate țări din lume datorită imenselor sale zăcăminte de hidrocarburi și este singurul stat din Asia de sud-est care aplică sharia.

Interdicția de a sărbători Crăciunul a întâmpinat totuși o oarecare rezistență în sultanat. A fost lansată o campanie care a ajuns virală, numită #MyTreedom. Ea constă în postarea de fotografii cu brazi și decorațiuni de Crăciun pentru a lupta împotriva persecutării creștinilor, încheie directmatin.fr.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
brunei Crăciun CRACIUN 2015 craciun interzis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 dec 09:09
...cu brazi și decorațiuni de Crăciun pentru a lupta împotriva persecutării creștinilor, încheie directmatin.fr. Sursa: ...
23 dec 23:41
...respecta calendarul islamic si nu recunoaste data de 1 ianuarie drept prima zi a anului. RomaniaTV: Ţara în care a fost INTERZIS Crăciunul. Cinci ani de închisoare, biciuire şi amenzi uriaşe pentru cei care sărbătoresc ...
23 dec 01:49
...ani de închisoare și o amendă echivalentă cu 20.000 de dolari, relatează marți directmatin. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
23 dec 00:05
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H