Ţara în care fotbalul continuă, în ciuda COVID-19. Fotbaliştii poartă măşti în timpul meciurilor şi sunt speriaţi

Alături de Belarus, Nicaragua este una dintre țările în care autoritățile ignoră pandemia de COVID-19. În statul din America Centrală, viața decurge normal, fără măsuri de urgență și distanțare socială, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla.

26 mart. 2020, 13:23
Ţara în care fotbalul continuă, în ciuda COVID-19. Fotbaliştii poartă măşti în timpul meciurilor şi sunt speriaţi

Campionatul naţional de fotbal din Nicaragua continuă, în ciuda faptului că jucătorii sunt speriați și evoluează cu măști pe față, pentru a se feri de infecție. Nouă dintre cele zece cluburi din prima divizie locală au fost de acord să continue meciurile.

Soția preşedintelui ţării a făcut un apel la cetăţeni, sfătuindu-i să își întoarcă fața spre religie, ca să scape de COVID-19. „Putem depăși asta prin responsabilitate, serenitate și, peste toate, prin credință în Dumnezeu. El ne apără și ne salvează de asta„, le-a spus aceasta cetăţenilor.

Citeşte şi Mituri urbane despre noul coronavirus. Ce NU trebuie să credeţi din ce se scrie pe internet

Jucătorii străinii din țară sunt speriaţi de toată situația. „Dacă refuzăm să jucăm, o să fim concediați„, spune argentinianul Leandro Figueroa. „E incredibil că încă se joacă. Merg la antrenamente cu mașina, nu mă mai duc cu autobuzele, care sunt pline. E riscant„, povesteşte jucătorul argentinian.

Nicaragua e singurul stat din America Centrală în care fotbalul continuă. Guvernul de la Managua a raportat până acum doar două cazuri de coronavirus, dar toți se tem că, de fapt, există mai mulți infectați. „Aici este o dezinformare brutală. Președintele nu e interesat de coronavirus„, spune un alt fotbalist străin, chilianul Hector Vega. El ar vrea să se întoarcă în Chile și că și-a informat deja șefii. Doar că n-o poate face decât cu un avion militar, zborurile de linie fiind închise.