Ţara în care Moș Crăciun chiar ar putea veni pe horn. Acoperişurile caselor pot susţine greutatea saniei Moşului

Casele din Suedia ar putea susţine greutatea saniei lui Moş Crăciun când aceasta va ateriza pe acoperişurile înzăpezite, însă doar dacă el nu va încerca să livreze prea multe cadouri o dată, conform unei companii de construcţii din această ţară.

RomaniaTV.net
22 dec. 2017, 18:44
Ţara în care Moș Crăciun chiar ar putea veni pe horn. Acoperişurile caselor pot susţine greutatea saniei Moşului

Cel mai aşteptat moş din lume, Moş Crăciun, ar cântări în jur de 150 de kilograme, iar renii săi şi sania circa o tonă, a calculat compania suedeză de construcţii NCC care a adăugat la greutatea totală încă 50 de kilograme pentru cadouri.

Casele din Suedia ar susţine cu uşurinţă această sarcină şi o presiune de 50% în plus, rezultată în urma forţei aterizării pe acoperiş, dar şi o jumătate de metru de zăpadă, a declarat proiectantul în construcţii Thomas Lecher.

Însă, cadourile pentru toţi copiii din lume, adică circa două miliarde, ca şi un sac îndeajuns de mare pentru a le cuprinde, ar cântări cel puţin 200.000 de tone dacă ar fi livrate în cadrul unui singur transport.

”Sub o asemenea presiune, o casă din Suedia ar fi cam la fel de rezistentă ca hârtia”, a menţionat Lecher. ”Însă, este clar ca lumina zilei că el are acces la un fel de magie de Crăciun”, a adăugat el, potrivit A1.


loading...