Ţara în care nu mai există niciun caz activ de coronavirus. Care este singura restricţie pe care autorităţile au decis să o menţină

Noua Zeelandă nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus, iar din 8 iunie ora 00.00, autorităţile au ridicat aproape toate restricţiile, informează Reuters. Singurele restricţii care se menţin sunt cele de la graniţă, a anunțat premierul Jacinda Ardern.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 06:39
Ţara în care nu mai există niciun caz activ de coronavirus. Care este singura restricţie pe care autorităţile au decis să o menţină

Prin eliminarea tuturor restricţiilor, ţara va coborî la nivelul 1 de alertă. Evenimentele publice și private, magazinele, turismul, restaurantele și transportul public își vor desfășura activitatea fără reglementările de distanțare socială care există în cele mai multe ţări.

Prim-ministrul neo-zeelandez a precizat că, de acum înainte, autorităţile se vor concentra pe redresarea economică.

”Deși suntem într-o situație mai sigură și mai solidă, drumul către viața pre-COVID nu este ușor, însă hotărârea și dedicarea din timpul acțiunii din sănătate vor fi acum concentrate pe reconstrucția economică”, a spus Ardern.

Citeşte şi Noi descoperiri arată cum China a minţit lumea în legătură cu apariţia noului coronavirus

Suntem încrezători că am eliminat transmiterea virusului în Noua Zeelandă, dar eliminarea nu este o bornă temporală, ci un efort susținut”, a mais spus premierul.

De la debutul epidemiei în această ţară, în februarie, şi până în prezent, Noua Zeelandă a raportat 1.154 de infecții și 22 de decese.