Ţara în care sportul continuă. Gala de box la care sportivii au fost stropiti cu dezinfectant la urcarea în ring şi au purtat măşti

Evenimentele sportive continuă să se desfăşoare în Nicaragua, ţară care a raportat până acum 13 cazuri de coronavirus şi 3 decese provocate de COVID-19.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 09:13

Campionatul de fotbal din Nicaragua îşi continuă cursul normal, iar în weekend a fost organizată o gală de box cu 8 meciuri, eveniment care s-a desfăşurat în condiţii speciale.

Sportivii au fost daţi cu dezinfectant din cap până-n picioare înainte de meci, iar antrenorii, arbitrul şi fetele de ring au purtat măşti, relatează Digisport.

În gala de box care a avut loc în capitala Managua s-au disputat 8 meciuri: unul de patru reprize, şase de şase runde şi capul de afiş, Ramiro Blanco – Robin Zamora, de opt runde. Gala s-a desfăşurat în sala Alexis Arguello, cu o capacitate de 8.097 de locuri.

La eveniment au asistat 800 de spectatori, care au fost nevoiţi să stea la distanţă unii faţă de ceilalţi şi cărora li s-a luat temperatura la intrarea în sală. De asemenea, fanii au fost daţi cu dezinfectant.

„Aici nu ne temem de coronavirus şi nu există carantină. Cele trei decese anunţate au fost ale unor oameni veniţi din afară şi nimeni din ţară nu a fost contaminat. Nicaragua este o ţară săracă şi boxerii trebuie să mănânce. Nu pot să stea închişi în casă”, a declarat promotorul Rosendo Alvarez.

Imaginile cu sportivii dezinfectaţi din cap până-n picioare au făcut înconjurul lumii, iar presa internaţională a reacţionat.

„Boxul profesionist nu se opreşte în Nicaragua. O gală a fost organizată în sala Alexis Arguello din Managua. Organizatorii s-au asigurat că totul se va desfăşura în condiţii de securitate extreme. Încălţămintea a fost dezinfectată, distanţa a fost păstrată. Gabriel Escalante şi Mario Mairena au apărut cu măşti la cântarul oficial”, scriu cei de la AS.

„Dorinţa de a vedea o seară de box live şi frica de COVID-19 au terminat la egalitate în Nicaragua. Pe de-o parte seara a fost dusă cu succes la bun sfârşit, dar pe de altă parte evenimentul nu a atras publicul dorit, în ciuda promovării făcute de guvern, care a inclus şi intrarea gratuită.”, au scris cei de la Marca.

„În ciuda pandemiei de coronavirus, boxul continuă în Nicaragua. Cu controale stricte la intrare, arbitri cu măşti şi distanţare socială păstrată în tribune. Fanilor le-a fost luată temperatura la intrare. Sportul este oprit în aproape toată lumea. Nu şi în Nicaragua, unde fotbalul continuă fără spectatori, iar galele de box sunt organizate în continuare.”, scriu şi cei de la rtl.de.

„O gală de box extrem de controversată s-a desfăşurat în Nicaragua. Boxerii au fost stropiţi cu dezinfectant înainte de meciuri, iar fanii au stat la distanţă unii de alţii. În ciuda faptului că sportul este oprit în întreaga lume din cauza pandemiei de coronavirus. un eveniment sportiv cu 8 meciuri şi spectatori a avut loc în Nicaragua”, notează The Sun.

„Cei din Nicaragua se bucură de box, în ciuda recomandărilor de a păstra distanţarea socială. În Nicaragua, o gală de box cu spectatori a avut loc, într-o sală din Managua. Evenimentul a fost organizat în ciuda sfaturilor organizaţiilor de sănătate de a păstra distanţa, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Conform autorităţilor locale, s-au înregistrat 3 decese şi 13 cazuri de infectare în Nicaragua”, scriu cei de la CNN, varianta spaniolă.

„Aşa se desfăşoară meciurile de box în Nicaragua. Măştile le sunt scoase boxerilor înainte de meciuri. În timp ce viaţa publică a luat o pauză în întreaga lume, în Nicaragua boxul se practică în faţa spectatorilor. În capitala Managua, un eveniment cu 8 partide a avut loc sâmbătă seara.”, au notat şi cei de la Bild.


loading...
Partenerii noștri