Tărăgănezi lucrurile? Iată 5 sfaturi pentru a reveni la activităţile zilnice

Un deadline se apropie vertiginos sau ai o idee pe care vrei să o transformi în realitate, dar parcă ai nevoie de un miracol pentru a te aşeza la birou şi a pune la punct planul de bătaie? De ce oare cazi mereu pradă procrastinării?

RomaniaTV.net
06 aug. 2015, 12:46
Tărăgănezi lucrurile? Iată 5 sfaturi pentru a reveni la activităţile zilnice

RĂSPUNSUL ESTE CÂT SE POATE DE SIMPLU

Amâni anumite decizii şi acţiuni atunci când o parte din tine crede că împlinirea unui vis sau atingerea unui obiectiv în cadrul unui proiect cauzează un soi de durere închipuită în viitorul apropiat. Cel mai probabil nu o faci în mod conştient, fiind un mecanism de apărare menit să te ferească de ceea ce-ţi provoacă teamă. Există câteva tactici comune de procrastinare, în spatele cărora stau impulsuri ce îţi trădează temerile.

S-a descoperit MEDICAMENTUL care te scapă de LENE

Iată ce spun despre tine principalele tactici de procrastinare:

1. PIERZI VREMEA PE FACEBOOK

Facebook-ul este pentru tine ca un magnet care te atrage chiar şi atunci când încerci să îţi impui anumite limite? Spre exemplu, spui că vrei doar să verifici ce mai face cea mai bună prietenă, după care te întorci la lucru, însă ajungi să petreci ore în şir dând like-uri şi comentarii?

Ce spune asta despre tine? Dacă te pierzi adesea pe Facebook în loc să treci la treabă, cel mai probabil ai, la un anumit nivel, o teamă de a fi văzută. Pe Facebook eşti spectator şi făcând asta în loc să lucrezi la finalizarea unui proiect, nu rişti ca ideile tale să vadă lumina zilei, astfel încât să fii tu cea privită, analizată, cântărită în funcţie de performanţe.

Imaginează-ţi că scrii o postare pentru blog şi nu reuşeşti să o finalizezi pentru că Facebook-ul îţi mănâncă o bună parte din zi. Întreabă-te dacă nu cumva te ascunzi pe Facebook, astfel încât să nu ajungi în situaţia în care lucrarea ta finalizată să ajungă sub lupă.

Trucuri Feng Shui pentru succes în carieră

2. AI DEZVOLTAT „SINDROMUL OBIECTELOR STRĂLUCITOARE”

Noi cercetări, unelte de ultimă generaţie sau tot soiul de provocări profesionale îţi atrag mereu atenţia? Dacă eşti genul de persoană căreia îi e greu să finalizeze tot ce îşi propune pentru că începe numeroase proiecte în acelaşi timp, întinzându-se mai mult decât îi permite plapuma, probabil suferi de un soi de „Sindrom al Obiectelor Strălucitoare”.

Ce spune asta despre tine? Ei bine, că procrastinezi în acest fel, fiindcă îţi este teamă de succes. Chiar dacă pare absurd, întreabă-te dacă nu cumva începi alt proiect înainte de a-l finaliza pe cel în care eşti deja implicată până peste cap tocmai pentru că ţi-e teamă că nu vei face faţă unui potenţial succes.

Fie că ai senzaţia că nu meriţi să culegi laurii, fie că pur şi simplu te sperie faptul că nu reuşeşti să vizualizezi ce impact va avea succesul asupra vieţii tale, foloseşti această tactică pentru a amâna cât mai mult posibil momentul respectiv.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.