Târg de cariere. Medicii români, atraşi cu salarii de 4.000 de euro, în străinătate VIDEO

Viitorii medicii români sunt atraşi cu salarii de peste 4.000 de euro în străinătate. Potrivit România TV, unii dintre tineri sunt interesaţi de locurile de muncă în Europa chiar dacă încă nu au terminat facultatea.

24 mart. 2014, 11:32
Târg de cariere. Medicii români, atraşi cu salarii de 4.000 de euro, în străinătate VIDEO

Peste 500 de medicii specialişti sau rezidenţi din Cluj-Napoca au participat la un târg de oferte de muncă la spitale şi clinici din străinătate. Potrivit organizatorilor, salariile oferite ajung la 3.500 – 4.000 de euro.

De altfel, salariile mari au fost principalul motiv pentru care locurile de muncă din străinătate în domeniul medical sunt atât de căutate.

Alina este abia în anul 4 la medicină generală, dar se gândeşte deja să profeseze în străinătate. „Sincer, nu mi-ar placea să îmi părăsesc ţara, dar consider că nu suntem pe deplin valorificaţi şi munca noastră nu e pe deplin recunoscută. Din punct de vedere financiar sunt mult mai bune decât în România, oricum şi traiul e mai scump acolo dar comparativ cu salariul este ok„, a spus ea, pentru România TV.

Citeşte şi 14.000 de medici au plecat din sistemul sanitar din 2007 până în prezent

Şi colegii ei visează la spitale dotate şi salarii decente după ce vor termina facultatea, unii dorind să plece în Franţa, iar alţii găsind Germania mai accesibilă. Pe lângă un salariu atractiv, medicii beneficiază de un curs de limbă străină gratuit, dar şi facilităţi pentru înscrierea copiilor la şcoală sau grădiniţă.

La târgul de cariere de la Cluj tinerii au fost interesați și de munca umanitară. Cei care vor să lucreze, în zonele de conflict sau dezastre, pentru 1.000 de euro pe lună s-au înscris pe listele organizației „Medicii fără frontiere”.

Citeşte şi Aproape 3.000 de medici au plecat din România în 2013