Târg de locuri de muncă pentru angajaţii disponibilizaţi de la Nokia

Peste 30 de firme participă, începând de luni, la un târg organizat la fabrica Nokia din comuna Jucu, oferind câteva sute de locuri de muncă pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi începând cu 1 ianuarie 2012, potrivit Mediafax. Ofertele de muncă nu sunt numai de la firmele din Cluj, ci din toată regiunea de Nord Vest.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 13:32
Târg de locuri de muncă pentru angajaţii disponibilizaţi de la Nokia

Angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi pot să consulte ofertele unor firme din Regiunea de Nord-Vest, nu numai din judeţul Cluj, a declarat liderul Sindicatului Liber de la fabrica Nokia din Jucu, Cristian Copil.

„Sunt companii de piese şi cablaje auto, sunt alte firme precum Emerson din Cluj, Silcotub din Zalău sau Continental din Sibiu. Angajaţii care vor fi disponibilizaţi de la Nokia pot afla ce posturi sunt disponibile şi ce pachet salarial se oferă”, a spus Copil.

Liderul Sindicatului „Nokia Metal”, Valentin Ilcaş, a declarat că patronii firmelor prezente la târg vor să ştie din timp că se pot baza pe angajaţi după ce fabrica Nokia se va închide, aceasta fiind o acţiune care îi ajută şi pe angajaţii Nokia, „care vor şti, la fel, din timp, că după ce pleacă de la Jucu îşi vor găsi un loc de muncă”.

„Târgul se adresează doar salariaţilor Nokia, accesul în incinta fabricii nefiind permis presei”, a spus Ilcaş.

Târgul locurilor de muncă se desfăşoară în perioada 14 – 17 noiembrie şi a fost cuprins în acordul încheiat de sindicatele de la fabrica din Jucu şi conducerea Nokia România.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj au declarat luni că instituţia nu este implicată în organizarea evenimentului şi că acţiunea este „una de imagine” a companiei de recrutare temporară a forţei de muncă Lugera & Makler.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii sunt derulate până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.