Târg ilegal de carne, în Giurgiu, „păzit” de poliţişti VIDEO

Târg ilegal de carne la 30 de kilometri de Bucureşti. Comuna Călugăreni din judeţul Giurgiu arată ca un adevărat abator în aer liber. Porcii şi viţeii tăiaţi pe jumătate îşi aşteaptă cumpărătorii atârnaţi de porţi, de garduri sau pur şi simplu aruncaţi pe jos. Aceste ilegalităţi se desfăşoară în fiecare duminică, sub nasul poliţiştilor şi al inspectorilor de la Direcţia Sanitar- Veterinară.

11 dec. 2011, 10:31
Târg ilegal de carne, în Giurgiu, „păzit” de poliţişti VIDEO

Apropierea sărbătorilor se simte în comuna Călugăreni, aflată la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Giurgiu. Samsarii de vite şi porci îşi atârnă marfa aproape peste tot: pe garduri, în pomi sau în portbagaje. Felul în care arată maşinile cumpărătorilor, care vin de peste tot, spune multe despre notorietatea de care se bucură târgul ilegal.

Poliţiştii îşi fac veacul în apropierea târgului, însă niciunul nu observă vreo neregulă. Echipa România TV a urmărit echipajul Poliţiei care trece agale pe stradă, încetinind în dreptul fiecărui comerciant ilegal. Şi atât.

Nici directorul DSV Giurgiu nu reacţionează la ceea ce se întâmplă în comuna Călugăreni, ba mai mult, spune el, de vină pentru această situaţie sunt cumpărătorii.

„În acest moment sunt patru inspectori din DSV care supraveghează problema acolo. Comerţul cu carne se face din curţile oamenilor şi noi acolo nu avem, legal, dreptul de a intra. De vină sunt cumpărătorii, pentru că merg să cumpere carne neexaminată din punct de vedere sanitar”, a declarat directorul DSV Giurgiu, Nae Dumitru.

Cu toate că marfa vândută în târgul ilegal din comuna Călugăreni ocoleşte Fiscul şi medicul veterinar, ea e la fel de scumpă precum cea impozitată.