TÂRGU JIU. O statuie a fost dată jos pentru că avea sânii prea mari FOTO

Situație incredibilă la Târgu-Jiu: Busturile soților Tătărescu au fost date jos de pe socluri și vor fi expuse intr-o comună din județ.

05 iul. 2018, 11:06

Decizia aparține Ministerului Culturii și este una controversată, scrie europafm.ro. Statuile au fost date jos pentru că sculptorul și-a imaginat pieptul Arethiei prea generos – transmite corespondenta Europa FM, Gabriela Mladin.

Citeşte şi Imagini XXX. Cine este vedeta surprinsă aproape goală la plajă

Ani de zile, busturile lui Gheorghe și Arethiei Tătărescu au stat pe socluri într-un parc din Târgu-Jiu, pe axa operelor lui Brâncuși.

În urmă cu 3 ani, o comisie de la Ministerul Culturii a decis că busturile trebuie date jos pentru că cel al soției fostului prim-ministru nu corespunde realității.

Mai exact, scuptorul și-ar fi dat drumul imaginației, făcându-i un piept prea generos. Și pentru că nu putea fi îndepărtat doar bustul soției, comisia a decis ca ambele statui să fie puse la pământ.

Decizia a creat multe discuții în rândul oamenilor de cultură din Gorj, și, pentru a stinge spiritele, nu a fost aplicată.

Până aseară, când statuile au fost îndepărate. Autorul susține că va da în judecată Ministerul Culturii pentru această decizie, mai ales că aceeaşi comisie a hotărât că aceleași busturi pot fi expuse într-o comună la 50 de km distanță de Târgu Jiu.

Arethia Tătărăscu este cea care i-a cerut sculptorului Constantin Brâncuși și a finanțat realizarea Coloanei fără sfârşit, a Porţii Sărutului și a Mesei Tăcerii la Târgu-Jiu.