Târgurile de Crăciun transformă Capitala într-un oraş de poveste. Programul de anul acesta şi când se deschid

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar Capitala se pregătește să își îmbrace străzile în lumini strălucitoare, arome îmbietoare și atmosferă festivă. Târgurile de Crăciun reprezintă una dintre cele mai așteptate tradiții, transformând orașul într-un loc de poveste.

24 nov. 2023, 20:29
Târgurile de Crăciun transformă Capitala într-un oraş de poveste. Programul de anul acesta şi când se deschid
Târgurile de Crăciun transformă Capitala într-un oraş de poveste. Programul de anul acesta şi când se deschid

Târgurile de Crăciun transformă Capitala într-un oraş de poveste. Iată detalii despre cele mai importante târguri din Capitală pentru sezonul 2023, oferite de Ştirile Pro TV:

Târgul de Crăciun din Piața Constituției: 30 noiembrie – 26 decembrie 2023

În acest an, Târgul de Crăciun din Piața Constituției promite să ofere distracție pentru toate vârstele. Deschiderea oficială are loc pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, și va aduce cu sine un brad înalt de 30 de metri, decoruri luminoase, căsuțe pitorești și activități tematice. Copiii vor avea ocazia să viziteze Casa lui Moș Crăciun, iar serile vor fi încununate de iluminatul festiv al orașului.

Târgul va găzdui peste 130 de căsuțe de Crăciun, oferind meșteșuguri, dulciuri tradiționale și decorațiuni de sezon. Gurmanzii vor găsi preparate tradiționale, de la cozonaci la sarmale, alături de băuturi calde specifice sezonului.

West Side Christmas Market în Drumul Taberei: 29 noiembrie – 27 decembrie 2023

Organizat de UNTOLD Univers în colaborare cu Primăria Sectorului 6, West Side Christmas Market aduce un plus de magie în Drumul Taberei. Cu un patinoar, un carusel și o roată panoramică de 33 de metri, târgul se adresează întregii familii. În plus, Casa lui Moș Crăciun așteaptă copiii pentru momente distractive cu elfii.

„Orașul lui Moș Crăciun” în Parcul IOR: 1 decembrie – 25 decembrie 2023

Un târg dedicat întregii familii se deschide pe 1 decembrie în Parcul I.O.R. Sub numele „Orașul lui Moș Crăciun,” târgul va avea un patinoar spectaculos și va fi animat de prezența Moșului. Decorațiunile de poveste și bucatele specifice sărbătorilor completează atmosfera festivă.

Citeşte şi: Topul stațiunilor preferate de români pentru sărbătorile de iarnă. Poiana Brașov, cea mai scumpă destinație turistică în care să-ți petreci Crăciunul

Alte Târguri de Crăciun în ţară

Alte târguri de Crăciun își vor deschide porțile în diverse orașe din întreaga țară. Brașov, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca și Sibiu sunt doar câteva dintre orașele care vor răsuna de colinde, vor străluci sub luminițele festive și vor oferi vizitatorilor atmosfera caldă a sărbătorilor.

Sibiu: 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024

Cu o tradiție impresionantă începând din 2007, Târgul de Crăciun din Sibiu este recunoscut ca unul dintre cele mai frumoase din Europa. În acest an, spectaculoasele proiecții vor transforma Piața Mare într-o operă de artă în mișcare, oferind vizitatorilor o experiență inedită în fiecare seară.

Brașov: 30 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun din Brașov și-a deschis porțile pe 30 noiembrie, odată cu aprinderea iluminatului festiv în oraș. Organizatorii promit o experiență încântătoare, cu 80 de căsuțe noi, cinci modele diferite, momente artistice și delicatese tradiționale.

Craiova: 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024

Autoritățile din Craiova au pregătit un concept total nou față de anii precedenți. Piața Mihai Viteazul se va transforma în povestea Crăiasa Zăpezii, cu lumină rece, castel de vis, patinoar și căsuțe în culorile zăpezii. Moș Crăciun va aduce o explozie de lumină caldă și ornamente inedite în Piața Buzești.

Timișoara: 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun din Timișoara se va desfășura în multiple locații, inclusiv Piața Victoriei, Piața Libertății și zonele Soarelui și Aurora. În cea de-a XVI-a ediție, promite să fie o continuare a tradiției, oferind vizitatorilor ocazia de a se bucura de atmosfera sărbătorilor.

Cluj-Napoca: 24 noiembrie – 31 decembrie 2023

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca are o tematică inedită, „Planeta Crăciun”, și este organizat de UNTOLD Universe. Peste 75 de căsuțe iluminate în Piața Unirii vor găzdui activități pentru toate vârstele, precum și cele mai delicioase produse de sezon ale producătorilor locali.