Tăriceanu a criticat în plen nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut că "o problemă majoră" în ceea ce privește numirea lui Eduard Hellvig în funcția de director al SRI este faptul că acesta nu are o "experiență relevantă" în domeniul securității naționale.

02 mart. 2015, 15:05
Tăriceanu a criticat în plen nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI

„Bănuiesc că nu aveți niciun dubiu și nicio emoție în legătură cu rezultatul votului. Totuși, rezultatul votului nu trebuie să șteargă cu buretele problemele care îl vizează pe domnul Eduard Hellvig. Este o problemă majoră faptul că domnul Hellvig nu are o experiență relevantă și nu este o personalitate cu autoritate recunoscută pe zona de securitate națională„, a declarat Călin PopescuTăriceanu în ședința plenului reunit de luni, în care Parlamentul acordă un vot pentru Eduard Hellvig, propus a ocupa funcția de director al SRI, scrie Agerpres.

Tăriceanu a adăugat că nu pune la îndoială buna intenție a lui Eduard Hellvig și că își dorește ca mandatul acestuia să fie „unul de succes” și Eduard Hellvig să nu îi confirme „dubiile”.

„Aș spune că opiniile personale, exprimate pe blog sau în presă, cu privire la politica externă sau la actele de securitate au ridicat multora semne de întrebare justificate. Punctez că nu pun la îndoială buna intenție a domnului Hellvig și nici disponibilitatea pe care o are, eventual, de a învăța la locul de muncă, însă, în România, cred că sunt oameni cu experiență cunoscută, certificată, recunoscută pe zona de securitate națională și în privința cărora nu există niciun fel de semn de întrebare cu privire la posibilitatea de a-și îndeplini cu succes un mandat e director al SRI. După părerea mea, domnul Hellvig nu face parte din această categorie”, a mai spus Tăriceanu.

Ședința de plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului în care se acordă votul pentru Eduard Hellvig, propus pentru a ocupa funcția de director al SRI, a început. La ședință sunt prezenți 421 de parlamentari.

Votul este secret cu buletine de vot.