Tăriceanu a discutat cu preşedintele Comisiei Europene despre continuarea progreselor înregistrate de ultimul raport MCV

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost primit luni, la Bruxelles, de către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cei doi oficiali discutând despre continuarea de către România a progreselor înregistrate în ultimul raport MCV, despre situaţia economică a ţării noastre, dar şi despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE în 2019.

RomaniaTV.net
11 apr. 2017, 09:04
Tăriceanu a discutat cu preşedintele Comisiei Europene despre continuarea progreselor înregistrate de ultimul raport MCV

”Preşedintele Juncker a repetat dorinţa sa de a încheia Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în timpul mandatului său, până la preluarea preşedinţiei UE de către România în primul semestru 2019, urmând ca România să continue progresele înregistrate de ultimul raport MCV, subliniind importanţa respectării valorilor statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Senat.

Un alt subiect aflat pe agenda celor doi oficiali a fost situaţia economică a României, Juncker insistând pe ”punerea în aplicare a reformelor, în interesul modernizării economice şi sociale, în acelaşi timp cu dezvoltarea unei politici fiscale responsabile”.

”De asemenea, în cadrul întrevederii, o altă temă a fost viitoarea Preşedinţie română a Consiliului UE în 2019. Ambii oficiali au subliniat importanţa pentru România a preluării preşedinţiei UE, într-un moment crucial, şi anume, în anul alegerilor pentru Parlamentul European. Preşedintele Comisiei Europene a reiterat sprijinul Comisiei pentru autorităţile române, atât înainte de preluarea mandatului cât şi pe parcursul Preşedinţiei UE, astfel încât să fie o Preşedinţie de succes”, se mai arată în comunicatul transmis de Senat.

În cadrul vizitei la Bruxelles, Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit şi cu Vera Jukova, comisarul european pentru justiţie, cu care, de asemenea, a discutat despre ”evoluţiile recente ale sistemul judiciar din România şi perspectivele de finalizare ale Mecanismului de Cooperare şi Verificare”.