Tăriceanu a vorbit în maghiară la Congresul UDMR despre relaţiile dintre români şi unguri

Preşedintele UDMR, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a început discursul său la Congresul UDMR în limba maghiară, aproape două minute, în care a vorbit despre faptul că maghiarii trebuie să aibă sentimentul că sunt acasă în România.

RomaniaTV.net
22 feb. 2019, 15:39
Tăriceanu a vorbit în maghiară la Congresul UDMR despre relaţiile dintre români şi unguri

„Mă bucur să fiu aici, prezenţa mea de astăzi face parte din acţiunile constante pe care le-am avut pentru a da sentimentul maghiarilor din România că sunt acasă, cetăţeni cu drepturi depline. După al Doilea Război Mondial, reconcilierea franco-germană a fost cheia de boltă a construcţiei europene, a ceea ce se numeşte astăzi Uniunea Europeană. Românii şi maghiarii au simţit că este de datoria lor de a demonstra că sunt cetăţeni europeni în gândire şi comportament, realizând reconcilierea dintre cele două ţări şi popoare după o lungă perioadă de dispute care au culminat în perioada comunistă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în limba maghiară, după care a tradus în limba română, conform Agerpres.

La Cluj-Napoca are loc, vineri şi sâmbătă, Congresul UDMR, în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte, singurul candidat fiind Kelemen Hunor.

La manifestare participă aproximativ 1.200 de delegaţi şi invitaţi.