Tăriceanu acuză conflict de interese în Guvern: „Ludovic, în loc să-i demiţi pe loc tu ai ales să-i aperi şi să le găseşti scuze!”

Călin Popescu Tăriceanu reacţionează la informaţiile apăute în presă referitoare la faptul că ministrul Ion Ștefan a aprobat, pentru firma proprie, fonduri de un milion de lei prin ministerul pe care îl conduce. Liderul ALDE acuză un conflict de interese penal şi îl acuză pe Ludovic Orban că se înconjoară de personaje "de talia şi calibrul" său.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 06:17
Tăriceanu acuză conflict de interese în Guvern: „Ludovic, în loc să-i demiţi pe loc tu ai ales să-i aperi şi să le găseşti scuze!”

„În fiecare zi guvernul Orban este zguduit de cel puțin un scandal. Șeful Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și-a falsificat diploma de bacalaureat. Șeful Grupului de Comunicare Strategică a mințit în privința studiilor universitare. Acum vedem un ministru într-un grav conflict de interese. Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan (zis Grindă), și-a tras prin semnătură proprie peste 1 milion de lei! După ce și-a angajat toate neamurile și neamurile neamurilor prin funcții publice, ieri am aflat că, de când este ministru, dl Grindă a sifonat pentru propria-i firmă 1.099.864 lei! Dacă nici asta nu este un grav conflict de interese, atunci înseamnă că s-a întors lumea cu fundul în sus.

Ludovic, în loc să-i demiți pe loc tu ai ales să-i aperi și să le găsești scuze! Te-ai înconjurat doar de personaje de talia și calibrul tău, oameni care nu au făcut nimic pe linie profesională, dar se cațără în funcții publice bine plătite pentru că au o singură calitate: sunt prieteni cu tine! Ludovic, pe voi nu vă țin împreună principiile liberale, ci complicitățile penale!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Acuzaţiile liderului ALDE vine după ce Libertatea.ro a scris că ministrul lucrărilor publice, Ion Ștefan, asociat al firmei SC Balcanic Prod SRL, a aprobat, în trei tranșe, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, suma totală de 1.099.864 de lei pentru societatea comercială la care este asociat.

Contactat de Libertatea, Ștefan a declarat că “nu are nicio firmă”, deși aceasta apare în declarațiile de avere și de interese depuse de el, în iunie 2020, pe site-ul Camerei Deputaților.