Tăriceanu anunţă că ALDE va vota moţiunea de cenzură. „Vrem să ţinem în continuare un Guvern nătâng?”

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, că parlamentarii ALDE vor vota moţiunea de cenzură anunţată de PSD. Fostul premier este de părere că actualul Guvern este unul "nătâng" care "trebuie să plece".

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 10:14
Tăriceanu anunţă că ALDE va vota moţiunea de cenzură. „Vrem să ţinem în continuare un Guvern nătâng?”

„Nu mai e timp să așteptăm. La mijlocul lunii august va fi depusă moțiunea de cenzură și parlamentarii ALDE o vor vota. Vrem să ținem în continuare un guvern nătâng? Ce să așteptăm? Să ajungem într-o situație dramatică? Acest guvern trebuie să plece”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, la Gândul Live.

Tăriceanu vrea amânarea alegerilor din cauza COVID-19

Cât despre alegerile locale, programate pentru 27 septembrie, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu e „un capăt de ţară” dacă acestea se vor amâna două-trei luni, ţinând cont de pandemia de coronavirus.

„Secțiile de votare vor fi locuri extrem de favorabile pentru transmiterea coronavirusului, probabil că unii dintre cetățeni va hotărî să vină sau nu la vot. E o problemă de deficit democratic. Alegerile trebuie să se desfășoare nestingherit. Trebuie să se desfășoare nestingherit de teama de a se îmbolnăvi. Nu cred că este un capăt de țară dacă întârziem 2-3 luni cu alegerile”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE: „Iohannis a stat ca o valiză la Bruxelles”

De asemenea, fostul premier a avertizat că în România sunt un milion de şomeri, iar suma de aproape 80 de miliarde de euro pe care ţara noastră ar putea să o obţină de la Uniunea Europeană este „fâlfâită de guvernanți”.

„Sunt un milion de șomeri. Banii aceștia sunt de la Bruxelles. Suma de 80 miliarde este fâlfâită de guvernanți. Dvs. i-ați văzut pe undeva?

Pentru ca suma să devină disponibilă pentru țările membre UE, trebuie ca tot acest plan să fie aprobat și de PE, lucru care nu s-a întâmplat. După aceea vor urma proceduri birocratice. În cel mai bun caz banii vor sosi în România pe la anul. Am cerut să se solicite aprobare ca aceste sume să poată fi folosite ca garanții pentru credite pentru restartarea economiei.

Iohannis a stat ca o valiză la Bruxelles, e total nepotrivit, nu au ce să caute președinții, ci miniștrii. Iohannis vrea să ne arate că el este primul, cel mai important, se duce regulat la Bruxelles, degeaba”, a afirmat Tăriceanu.

BILANŢ coronavirus 31 iulie 2020 în România. 1.295 de cazuri noi de COVID-19. Încă 39 de pacienţi au murit, iar 409 sunt la ATI