Tăriceanu: Ar fi un gest de minimă recunoştinţă şi apreciere acordarea unui statut de instituţie de interes public Casei regale

Publicat: Joi, 21 Decembrie 2017 16:16 // Actualizat: Joi, 21 Decembrie 2017 16:17 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că ar fi un gest de minimă recunoştinţă şi apreciere acordarea unui statut de instituţie de interes public Casei regale. Declaraţia lui Tăriceanu vine ca reacţie la faptul că Guvernul nu susţine proiectul privind statutul Casei regale.

"Cred că proiectul pe care l-am iniţiat împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor nu face decât să recunoască o dată în plus rolul pe care l-au avut monarhia şi Casa regală în România şi această recunoaştere trebuie să se realizeze într-un mod concret şi util pentru România. Eu îmi doresc ca urmaşii Regelui Mihai, Casa regală a României, să poată în continuare să reprezinte România, prin acţiunile pe care le face să ajute România. (...) Ar fi din partea noastră un gest de minimă recunoştinţă şi apreciere pentru a da un statut de instituţie de interes public Casei regale şi în acest fel facem o legătură între istorie, tradiţii şi prezent", a declarat Tăriceanu, citat de news.ro.

Întrebat ce şanse sunt ca proiectul să treacă, având în vedere că majoritatea parlamentarilor sunt republicani, preşedintele Senatului a replicat: "Nu este o incompatibilitate. Proiectul nu pune în discuţie forma de guvernământ a României. (...) Nu am avut discuţii cu niciun parlamentar care să se opună. există observaţii făcute de Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor, care sigur că trebuie analizate şi luate în considerare în cadrul proiectului".

Tăriceanu a subliniat că nu se dă niciun ban Casei regale.

"Nu dăm niciun ban Casei regale, să fie foarte clar. Există însă în proiectul de lege prevederea potrivit căreia va exista un aparat de lucru care să ajute Casa regală să asigure funcţiile de reprezentare publică şi care urmează să fie plătit de la buget anual, prin HG, în cadrul bugetului de stat, aşa cum sunt şi alte instituţii de interes public, nu ar fi niciun fel de excepţie", a afirmat preşedintele Senatului.

Guvernul nu susţine iniţiativa legislativă privind statutul Casei Regale, depusă la Parlament de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat joi premierul Mihai Tudose în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii. "Tudose nu este şeful PSD", a replicat preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 dec 10:07
Răspunde | Votează email 0 email
Bordeianu Viorel
Care monarhie,aia care nu a fost ? Mai documentativa in legatura cu istoria Romaniei si dupa aceea mai vorbiti despre un Bal-Bal autointitulat regele Romaniei Hohenzolern.Huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H