Tăriceanu: Băsescu are dreptate. Următorul preşedinte va fi dat de USL

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că următorul preşedinte al României va veni din partea celor care se străduiesc să menţină unitatea şi să ducă la capăt angajamentele luate sub sigla USL, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 16:05
Tăriceanu: Băsescu are dreptate. Următorul preşedinte va fi dat de USL

„Cred cu tărie că următorul preşedinte al României va veni din partea celor care se străduiesc să menţină unitatea şi să ducă la capăt angajamentele luate sub sigla USL. Este responsabilitatea noastră să ducem la îndeplinire proiectul ‘România Puternică’ şi să facem dreptate până la capăt„, a afirmat miercuri Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Tăriceanu precizează că a fost de acord cu afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia „următorul preşedinte pe care îl va avea România va fi dat de USL”.

„Arareori în ultimii ani mi-a fost dat să fiu de acord cu o afirmaţie a lui Traian Băsescu. ‘Profeţiile şi învăţăturile’ cu care ne-a tot obişnuit acesta în cele două mandate au fost în mare măsură încercări de a-şi intimida adversarii, de a face campanie electorală pentru sine sau favoriţi sau de a-i creşte în sondaje pe apropiaţii săi. Însă, în emisiunea de aseară la care a participat Traian Băsescu, acesta a făcut o analiză cu care mă declar de acord. Băsescu a spus cu subiect şi predicat că următorul preşedinte pe care îl va avea România va fi dat de USL şi, da, Băsescu are dreptate în acest caz. Este recunoaşterea faptului că USL este singura forţă care a reuşit să i se opună cu succes şi de care Băsescu se teme”, afirmă Tăriceanu în postarea sa.

El susţine că „prin ruperea USL, Crin Antonescu nu numai că a ratat şansa vieţii sale de a fi preşedinte de drept al României şi nu doar interimar, ci şi şansa românilor de a avea la Cotroceni un preşedinte corect”.

„Prin ieşirea din USL, Antonescu şi-a ales locul în istorie drept un personaj politic secundar strivit de responsabilitatea pe care cetăţenii votanţi ai USL o puneau pe umerii săi. Marile destine sunt menite celor care nu fug din faţa responsabilităţilor şi care înţeleg să îşi asume un rol ce transcende ambiţiile personale”, a adăugat Tăriceanu.