Tăriceanu: Comunitatea internaţională are obligaţia de a arăta mai multă hotărâre în lupta împotriva terorismului

Întreaga comunitate internațională are obligația de a arăta mai multă hotărâre în lupta împotriva terorismului, pentru ca evenimente precum cel petrecut în urmă cu un an la publicația Charlie Hebdo să nu mai aibă loc, a afirmat vineri președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

08 ian. 2016, 10:17
Tăriceanu: Comunitatea internaţională are obligaţia de a arăta mai multă hotărâre în lupta împotriva terorismului

„Comemorăm un an de la tragedia care a lovit poporul francez. Atentatul de la publicația Charlie Hebdo rămâne una dintre tragediile care au marcat atât cetățenii francezi, cât și întreaga lume. Din păcate, amenințarea teroristă și-a făcut prezența în Franța și în aceste zile, ceea ce a readus încă o dată în atenție pericolul pe care acest fenomen îl reprezintă pentru întreaga umanitate.

Comunitatea internațională nu poate rămâne indiferentă la atacurile și amenințările venite din partea grupărilor teroriste, ci are obligația de a arăta mai multă hotărâre în lupta împotriva terorismului, pentru ca evenimente precum cel din urmă cu un an să nu mai aibă loc”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Ce cadouri a primit Călin Popescu Tăriceanu în 2015

Un bărbat a fost împușcat mortal joi în fața unui comisariat de poliție din Paris, au anunțat surse polițienești, citate de AFP.

El ar fi strigat „Allah Akbar” în timp ce încerca să agreseze un polițist. Bărbatul împușcat mortal purta o vestă cu explozibili falsă, a declarat o sursă din poliție pentru Reuters, în timp ce AFP difuzează aceeași informație citând surse judiciare și din Ministerul de Interne.

Incidentul a avut loc în ziua în care se comemorează un an de la atacurile unor militanți islamiști asupra redacției revistei satirice Charlie Hebdo din capitala franceză.