Tăriceanu: Congresul PLR va avea loc la începutul lunii august

Iniţiatorul Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat miercuri, la Craiova, în cadrul întâlnirii regionale cu membri şi simpatizanţi din Oltenia ai noii formaţiuni politice, că la începutul lunii august va avea loc Congresul PLR, iar o zi întreagă va fi dedicată dezbaterii politicii pe proiecte, pe teme, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 18:19
Tăriceanu: Congresul PLR va avea loc la începutul lunii august

Călin Popescu Tăriceanu a spus că PLR, care se află la început de drum, are nevoie să se definească politic, în condiţiile în care România azi se complace ‘într-un fel de mocirlă politică’.

‘Azi, România se complace într-un fel de mocirlă politică. Uitaţi-vă care sunt subiectele de dezbatere publică, uitaţi-vă nu numai ce se întâmplă la talkshow-urile de televiziune, uitaţi-vă, din păcate, care este conţinutul congreselor partidelor politice. De aceea, vă invit să participaţi la viitorul congres pe care îl vom organiza la începutul lunii august, unde vrem ca o zi întreagă să fie dedicată exclusiv dezbaterii politicii pe proiecte, pe teme. Eu cred că noi avem nevoie, pentru că suntem şi la început de drum sau o reluare, să ne definim politic. Pentru că este obligaţia fiecărui partid să-şi prezinte ideile şi proiectele în faţa cetăţenilor’, a afirmat Tăriceanu, la întâlnirea Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale.

El a susţinut că în prezent România se complace într-o dispută politică sterilă, de multe ori distructivă, ‘promovată cu multă asiduitate de actualul preşedinte’.

‘Viaţa românească la nivel politic s-a schimbat fundamental în ultimii ani, conceptul de adversar politic cu care ai o diferenţă sau o dispută de idei şi de proiecte s-a transformat deodată în duşmanul politic care trebuie distrus cu orice mijloace. Şi avem numeroase exemple de personalităţi care ajung să suporte nu atât rigorile legii, cât mai degrabă ura şi capriciile celor care sunt duşmanii lor politici. Trebuie să punem punct şi să întoarcem o pagină. Trebuie să arătăm noi înaintea altora că politică înseamnă altceva, nu vânătoarea adversarilor, ci faţa întoarsă către cetăţeni, preluarea problemelor lor şi încercarea de a le da soluţii pentru ca cetăţenii să se regăsească în statul şi în ţara în care trăiesc’, a afirmat Tăriceanu în faţa câtorva sute de membri şi simpatizanţi din cele cinci judeţe ale Olteniei prezenţi în sala Filarmonicii ‘Oltenia’ din Craiova.

Totodată, Tăriceanu că se angajează în proiectul PLR candidând la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Tăriceanu a spus că doreşte ca membrii noii formaţiuni politice să arate României că pot face o politică cu faţa către cetăţean, venind cu soluţii pentru cetăţeni şi nu cu preocuparea cine să fie ales şi unde.

‘Vă rog foarte mult pe toţi cei care sunteţi prezenţi să plecăm la drum cu încredere şi să le arătăm românilor că se poate face şi o altă politică decât cea bazată pe cumetrii, pe clanuri pe corupţie. Vreau să arătăm României că putem face o politică cu faţa către cetăţean, ascultând nevoile şi preocupările oamenilor, venind cu soluţii pentru cetăţeni şi nu cu preocuparea cine să fie ales şi unde. (…) Vreau să mă angajez în acest proiect candidând la viitoarele alegeri prezidenţiale’, a spus Tăriceanu.