Tăriceanu critică „bătaia pe ciolan” de la Bruxelles şi-l ironizează pe Klaus Iohannis

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, critică dur negocierile pentru funcţii din Parlamentul Euronean, despre care spune că sunt "bătaie pe ciolan". Făcând o paralelă între negocierile premierului Bulgariei şi Frans Timmermans, Tăriceanu îl ironizează şi pe Klaus Iohannis, despre care afirmă că este de acord cu orice decizie iau "cei mari la Bruxelles".

RomaniaTV.net
02 iul. 2019, 11:30
Tăriceanu critică „bătaia pe ciolan” de la Bruxelles şi-l ironizează pe Klaus Iohannis

„Sunt de părere că mai-marii Uniunii Europene dau un semnal foarte prost către cetățenii statelor membre prin aceste tocmeli de funcții, mai ceva ca la piață, care au loc la Bruxelles. Și nici măcar cu succes. Oamenii văd o imensă bătaie pe ciolan, o mobilizare și un consum de energie cum nu au văzut, spre exemplu, la dezbateri despre ceea ce e cu adevărat de făcut pentru rezolvarea marilor probleme comunitare.

Peste toate, însă, am privit cu stupefacție repriza de aranjamente cu iz de șantaj dintre premierul bulgar, Boiko Borisov, și Frans Timmermans, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi aspirant la fotoliul de şef al Comisiei. Totul transmis live, duminică noaptea, pe Facebook de către Borisov. Elegant, ce să zic…

Am văzut, astfel, cum se târguiesc principiile: te susținem la șefia Comisiei Europene dacă ne bagi în Schengen, ne ridici MCV-ul, ne faci hub regional de gaze șamd zice bulgarul. Iar olandezul râde fericit și aprobă, ușor îngrijorat, totuși, că se înregistrează.

Faptul că asemenea lucruri au ajuns să se dispute ca la talcioc e grav, în opinia mea. Și totuși, dincolo de principii, măcar e de apreciat că premierul bulgar se zbate să scoată cât mai mult pentru țara lui.

Al nostru președinte e mult mai dur și mai intransigent: nimic despre Schengen, MCV ori Moldova, dar a reușit, bătând cu pumnul în masă și negociind agresiv, să obțină pentru sine dreptul de a fi de acord imediat cu orice decizie iau cei mari la Bruxelles”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.