Tăriceanu critică isteria răspândită de Guvern despre coronavirus. "Ca să bage spaima în noi au scos pe străzi militarii cu mitraliere"

Publicat: Luni, 29 Iunie 2020 09:22 // Actualizat: Luni, 29 Iunie 2020 09:22 // Sursa: romaniatv.net

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat că guvernanţii folosesc panica ca "singură metodă de promovare a protecţiei împotriva coronavirusului". Fostul premier susţine că, în loc să scoată militarii cu mitraliere şi TAB-uri pe stradă "de parcă mitralierele puteau omorî virusul", Guvernul trebuie să le dea "românilor vulnerabili măştile de care au nevoie".

Foto: Facebook

Liderul ALDE a scris despre efectele negative ale panicii ca singură metodă de promovare a măsurilor de protecție împotriva coronavirusului.

"Pare că asta e singura cale pe care guvernanții o știu. Mai țineți minte când au decretat starea de urgență? Ca să bage spaima în noi au scos pe străzi militarii cu mitraliere și TAB-uri de parcă mitralierele puteau omorî virusul. Încă de la început guvernanții noștri au jucat cartea panicii și a spaimelor. Oare nu există alte metode de a-ți convinge cetățenii că este nevoie, măcar pentru o perioadă, de purtarea măștilor și evitarea aglomerațiilor? Eu cred că da. Eu cred că guvernul ar trebui foarte repede să:

1. Dea românilor vulnerabili măștile de care au nevoie.

2. Rescrie campania de avertizare în care investesc sute de milioane de lei.

3. Apeleze la intelectualitatea rurală pentru o campanie de conștientizare a necesității de purtare a măștilor. Cred că dascălul, preotul și primarul pot convinge oamenii mult mai ușor decât poate să o facă panica trâmbițată zilnic de autorități, pentru că guvernanții sunt percepuți că nu fac decât să joace sceneta “Petrică și lupul” și oamenii nu mai au încredere.

4. Pot să scoată militarii și poliția pe stradă, dar nu pentru amenzi, amenințări sau intimidări, ci pentru același proces educațional. Cred că este mai convingător un polițist sau un militar care întinde o mască unei persoane care nu poartă spunându-i „Vă rog să o purtați! E spre binele tuturor!” decât un agent care își scoate carnetul de amenzi și începe să le împartă în stânga și în dreapta. Sper că au înțeles deja că amenzile nu funcționează.

Metode ar fi dacă guvernanții nu ar sta cu ochii doar pe sondaje și dacă ar implica în acest proces de conștientizare autoritățile locale, de la testări masive până la măsurile preventive", a precizat Călin Popescu Tăriceanu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook: Nu m-ar mira ca măştile să aibă pe ele inscripţia: "măşti date din mila guvernului Orban!"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu coronavirus Guvern măşti măsuri de prevenţie panică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H