Tăriceanu: Dacă moţiunea trece, soluţia cea mai eficientă ar fi un guvern de tranziţie

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, soluţia cea mai eficientă ar fi un guvern de tranziţie, care să nu propună proiecte de legi majore, ci să aibă ca "misiune exclusivă" organizarea cât mai rapidă a alegerilor.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 15:09
Tăriceanu: Dacă moţiunea trece, soluţia cea mai eficientă ar fi un guvern de tranziţie

„USL poate să îşi dea concursul pentru ca acest proces electoral să se desfăşoare rapid şi legal”, a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că, deşi cei care vor să treacă la opoziţie sunt mulţi, el nu încurajează acest fenomen. Pe de altă parte, liberalul îi îndeamnă pe cât mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură.

„Dacă sunt parlamentari care, din conştiinţă proprie, din convingere, cred că acest guvern trebuie să plece, să voteze! Nu sunt adeptul ideii că trebuie să oferim funcţii, poziţii celor care acum, în ceasul al 14-lea, vor să plece din barca puterii. Deci, dacă vor s-o facă din convingere, mă bucur. După părerea mea, sunt toate motivele pentru care actualul guvern merită să plece, trebuie să plece”, a adăugat el.

Tăriceanu a mai spus că premierul în funcţie dă dovadă, după părerea sa, „de o aroganţă de neaşteptat”. „Am ascultat declaraţiile domniei sale de acum câteva zile în care spunea «nu am niciun fel de temere în privinţa moţiunii». În momentul acela mi-am adus aminte de un lucru de care probabil unii dintre voi vă aduceţi aminte: în decembrie ’89, când începuseră tulburările de la Timişoara, Ceauşescu a plecat în Iran în vizită oficială, atât de sigur era de el. Aud că domnul Ungureanu pleacă la Varşovia, să se întâlnească cu premierul chinez, în condiţiile în care opoziţia depune o moţiune care, după cum vedeţi, în fiecare zi strânge mai multe voturi. Acuma cine are urechi să audă!”, a mai spus el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că, în situaţia în care Guvernul Ungureanu va fi demis în urma adoptării moţiunii de cenzură, USL va susţine un Executiv cu un mandat limitat, până la alegeri generale.