Tăriceanu despre alegerile locale: „Suntem deschişi susţinerii unui alt candidat. Nicuşor Dan mi se pare un candidat serios”

Preşedintele ALDE a susţinut miercuri o conferinţă de presă, în care a abordat şi tema alegerilor locale, referindu-se în special la Primăria Capitalei.

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 15:53
Tăriceanu despre alegerile locale: „Suntem deschişi susţinerii unui alt candidat. Nicuşor Dan mi se pare un candidat serios”

Tăriceanu a declarat că partidul pe care îl conduce va avea candidat propriu la Primăria Bucureştiului, dar şi că va transmite primarului Gabriela Firea şi consilierilor ALDE că nu mai continuă colaborarea dintre partidul său şi actualul primar.

În acest context, Tăriceanu a spus că va analiza candidaturile la Primăria Capitalei şi se va lua o decizie referitoare la cel pe care îl vor susţine în eventualitatea unui al doilea tur.

„La Bucureşti ALDE va avea propriul candidat, dar sigur că la Bucureşti trebuie făcută o strategie. La Consiliul General i-am transmis public doamnei Firea şi colegii mei consilieri, având în vedere ultimele decizii pe care le-a luat şi modul în care conduce primăria în ultima perioadă, prin desconsiderarea opiniei consilierilor noştri şi prin desconsiderarea opiniei cetăţenilor, ne face să nu mai continuăm colaborarea cu domnia sa şi sigur că pe măsură ce lucrurile vor evolua şi vom vedea şi care sunt ceilalţi candidaţi, suntem deschişi la o discuţie privitoare la posibilitatea susţinerii unui candidat. Mie mi se pare, de exemplu, că Nicuşor Dan este un candidat serios pentru Primărie, care s-a dedicat Bucureştiului într-o măsură apreciabilă şi cred că aşa ar trebui să fie toţi care care doresc să candideze cu şansă”, a declarat Tăriceanu.