Tăriceanu, despre cabina specială de vot. „Ce face persoana cu stare febrilă? Începe să strige: atenţie, am stare febrilă!?”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, acuză Guvernul Orban că "îşi calcă în picioare propriile reglementări", susţinând că ideea creării de cabine speciale de vot pentru "cei care au simptome de coronavirus" drept "o prostie".

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 07:28
Tăriceanu, despre cabina specială de vot. „Ce face persoana cu stare febrilă? Începe să strige: atenţie, am stare febrilă!?”

„În disperarea lor de a organiza cât mai rapid alegeri, Guvernul Iohannis-Orban își calcă în picioare propriile reglementări. Am auzit prostia aia cu cabine speciale de vot pentru cei cu stări febrile, adică pentru cei care au simptome de coronavirus.

Să zicem că o persoană cu febră, peste 37,3 grade, cu frisoane, cu tuse și alte simptome, ajunge la secția de vot. Acolo dă de o coadă de vreo 10 persoane care așteaptă, păstrând distanța fizică între ei, să intre la vot. Cum vor reacționa oare cei care așteaptă? Ce face persoana cu stare febrilă? Începe să strige: atenție, am stare febrilă!!??”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook. 

Tăriceanu cere amânarea începerii şcolilor până după alegerile locale: „Le mai dăm două săptămâni guvernanţilor să se mai organizeze”

„De aici, persoana cu stare febrilă ajunge la validarea cărții de identitate, unde își dă masca jos (prima încălcare a legii), apoi merge la litera care corespunde numelui, unde din nou își dă masca jos pentru identificare (a doua încălcare a legii). Aici anunță persoana care se ocupă de lista electorală că are stare febrilă. Ce trebuie să facă acea persoană? Îl lasă să semneze de prezență în lista electorală și apoi distruge sau dezinfectează pixul? Îl îndreaptă spre o zonă specială care va gestiona persoanele febrile? Dacă da, va duce toată lista electorală în zona specială? Aici i se va da o ștampilă care apoi va fi dezinfectată sau distrusă? Buletinul de vot va fi pus în aceeași urnă cu celelalte? La plecare se va putea asigura un traseu separat?

Vă dați seama că nu s-au gândit la nici una dintre aceste întrebări și scopul acestei complicații cu cabina specială pentru cei cu stări febrile are un singur scop: descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot, adică a celor în vârstă, care nu sunt deloc fericiți după ce guvernul le-a furat din mărirea pensiilor. Deci, pe față guvernul zice că ia măsuri pentru a asigura dreptul la vot pentru toți, chiar și pentru cei febrili, dar pe la spate se asigură că cei care nu îi sunt favorabili sunt descurajați să mai vină la urne. Democrația iohannist-orbanistă!”, a mai precizat liderul ALDE.

Tăriceanu îi dă o nouă poreclă preşedintelui Klaus Iohannis: Este bufniţa de la ora 18.00!