Tăriceanu, despre cazul lui Dian Popescu: Nu trebuie să etichetăm oamenii până când instanţele nu se pronunţă definitiv

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține că senatorul Dian Popescu (fost PNL), care intenționează să se înscrie în ALDE, nu este acuzat de corupție, ci de complicitate la trafic de influență și a arătat că acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție până la condamnarea definitivă.

RomaniaTV.net
21 dec. 2015, 13:39
Tăriceanu, despre cazul lui Dian Popescu: Nu trebuie să etichetăm oamenii până când instanţele nu se pronunţă definitiv

Şeful Senatului a precizat că nu trebuie etichetaţi oamenii până când instanțele nu se pronunță definitiv.

„El nu este acuzat de corupție, ci de complicitate la trafic de influență. Nu este condamnat definitiv. Orice cetățean beneficiază de prezumția de nevinovăție până la condamnarea definitivă. Motivația a produs-o domnia sa așa încât alte comentarii nu am. Cred că față de oricine, indiferent că sunt oameni politici sau nu, cred că noi trebuie să ne abținem să catalogăm sau să etichetăm oamenii până instanțele nu se pronunță. Justiția o fac judecătorii prin instanțe”, a afirmat luni Tăriceanu.

Citeşte şi: Senatorul Dian Popescu a demisionat din PNL. Acesta se alătură formaţiunii ALDE

Întrebat dacă se vor înscrie și alți parlamentari în ALDE, Tăriceanu a refuzat să să facă vreun comentariu.
Senatorul Dian Popescu a declarat luni că și-a dat demisia din PNL Gorj și se va înscrie în ALDE, afirmând că acesta este singurul partid care „respectă valorile liberale și care ține foarte mult la democrație”, scrie Agerpres.

„Mi-am dat demisia din PNL și mă voi înscrie cu declarație în plenul Senatului astăzi (luni n.r.) în ALDE. Am fost o voce critică la derapajele PNL de la democrație, de la valorile liberalismului, am fost o voce critică la numirea celor doi copreședinți ai PNL la Gorj după ce eu m-am autosuspendat, respectând deciziile partidului, dar partidul se pare că are o altă direcție, nu o direcție a unor valori. De aceea consider că ALDE este singurul partid care a rămas pe dreapta eșicherului politic, care respectă valorile liberale și care ține foarte mult la democrație”, a precizat Dian Popescu.

Pe de altă parte, PNL a anunțat că senatorul Dian Popescu a demisionat din partid după ce a fost exclus de filiala Gorj.

„Demisia din PNL a senatorului Dian Popescu a survenit după ce a fost exclus din partid de filiala Gorj”, a precizat PNL, care a adăugat că senatorul Dian Popescu nu corespunde criteriilor de integritate ale PNL, iar demisia sa din partid trebuie corelată și cu acest aspect.

„Senatorul Dian Popescu a fost condamnat pentru fapte de corupție, acesta fiind și motivul pentru care a pierdut conducerea filialei Gorj”, mai arată liberalii.