Tăriceanu, despre gestul lui Vâlcov: Indiferent cine face un asemenea lucru, nu este ceva normal

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, nu a dorit să comenteze postarea europarlamentarului ALDE Renate Weber, prin care aceasta cerea demisia lui Darius Vâlcov. El a precizat doar că publicarea fişei de externare a unei persoane "nu este ceva normal".

RomaniaTV.net
03 sept. 2018, 11:30
Tăriceanu, despre gestul lui Vâlcov: Indiferent cine face un asemenea lucru, nu este ceva normal

„Cred că în virtutea necesităţii apărării şi protejării drepturilor individuale, indiferent cine face un asemenea lucru nu este ceva normal”, a spus Tăriceanu, întrebat fiind dacă este „în regulă” ca un consilier al prim-ministrului să publice o fişă de externare a unei persoane care a trecut printr-o perioadă dificilă.

Pe de altă parte, în cadrul declaraţiei de presă susţinute la Palatul Parlamentului, Tăriceanu nu a dorit să comenteze postarea europarlamentarului ALDE Renate Weber, care cerea demisia lui Darius Vâlcov, după ce acesta a postat pe Facebook fişa medicală a unui protestatar din Piaţa Victoriei.

„Am văzut, este o postare a doamnei europarlamentar Renate Weber, este o postare în nume personal. Nu angajează partidul”, a declarat liderul ALDE. 

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar, pe care l-a numit „sandilău”. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

„#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl dă în judecată pe Vâlcov.

Citeşte şi: DEMISIA lui Darius Vâlcov, cerută de Opoziţie şi de un europarlamentar ALDE după publicarea fişei medicale a unui protestatar