Tăriceanu, despre remanierea Guvernului: Sigur că în orice guvern unii nu performează la fel de bine ca alţii

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, afirmă că premierul Dăncilă trebuie să vină cu eventuale propuneri de remaniere, iar PSD şi ALDE o vor susţine politic. Liderul ALDE este de părere că în Guvern nu merge totul perfect, însă nu este obligatoriu să existe o remaniere.

RomaniaTV.net
12 sept. 2018, 12:29
Tăriceanu, despre remanierea Guvernului: Sigur că în orice guvern unii nu performează la fel de bine ca alţii

„Din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă acest lucru trebuie sau nu făcut (remaniere – n.r.). Cred că cel mai bine trebuie făcută o discuţie cu primul ministru, care poate să facă cea mai corectă apreciere asupra modului în care funcţionează executivul în ansamblu şi fiecare ministru. Dacă ne cere să o susţinem în demersul pe care îl doreste, putem să o facem declarativ, politic. Dacă v-aş spune că e totul perfect, aş fi în eroare. Sigur că în orice guvern unii nu performează la fel de bine ca alţii.

Remanierea poate să pornească în momentul în care această evaluare este făcută de prim-ministru cu privire la stadiul implementării măsurilor din program. Primul ministru trebuie să facă aceste aprecieri şi să ni le prezinte. Având în vedere că se bucură de încrederea noastră, nu cred că va avea obstacole. Acest lucru nu înseamnă obligatoriu o remaniere. Cred că primul ministru ştie că o remaniere nu se anunţă înainte, pentru că întregul aparat al ministerelor se blochează”, a declarat Tăriceanu, miercuri, la Parlament.