Tăriceanu, despre solicitarea lui Iohannis de a-i cere demisia lui Ponta: Mi-a provocat o mare îngrijorare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat miercuri, felul in care președintele Klaus Iohannis a gestionat situaţia în care se află premierul Victor Ponta. În acest sens, liderul PLR a declarat că solicitarea şefului statului de a-i cere demisia lui Victor Ponta i-a provocat o "mare preocupare şi îngrijorare".

10 iun. 2015, 19:13
Tăriceanu, despre solicitarea lui Iohannis de a-i cere demisia lui Ponta: Mi-a provocat o mare îngrijorare

Întrebat dacă decizia președintelui de a-i cere demisia lui Ponta a fost una constituțională, Tăriceanu a răspuns scurt, spunând că : „Domnul Președinte, în cazul acesta, a făcut o declaraţie politică.”

Citeşte şi: PSD a trimis ambasadelor o nouă SCRISOARE: Ponta nu e acuzat de corupţie, şi Iohannis a fost cercetat

Într-o reformulare a întrebrii, Tăriceanu a fost întrebat dacă o consideră o decizie corectă.

„Strict politic, dacă persoana nu este factorul imparţial şi factorul de echilibru şi ne raportam la persoana Băsescu, atunci sigur că poate să facă o asemenea declaraţie. Dacă persoana este aşa cum a declarat la începutul mandatului, atunci o astfel de declaraţie nu este decât în registrul politic, dar sigur că intră în contradicţie cu ceea ce discutam mai devreme„, a subliniat Tăriceanu la Antena 3.

Liderul PLR a vorbit şi despre diferenţele dintre fostul preşedinte Traian Băsescu și actualul sef al statului, declarându-se însă îngrijorat cu privire la faptul că Iohannis i-a cerut demisia lui Ponta.

CITEŞTE ŞI: KLAUS IOHANNIS: Este o zi TRISTĂ. Victor Ponta a ales să SACRIFICE interesul României pentru interesul propriu

Sunt mari diferenţe şi mă bucur că sunt. Nu vreau să dau sfaturi preşedintelui, are consilieri. Pentru mine declaraţia preşedintelui de luni vă spun că mi-a provocat o mare, mare preocupare şi îngrijorare.„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.