Tăriceanu, după acuzaţiile lui Iohannis la adresa PSD: Mi se pare nefirească ieşirea preşedintelui

Călin Popescu Tăriceanu a comentat, joi seară, la România TV acuzaţiile preşedintelui la adresa PSD. Liderul ALDE consideră nefirească ieşirea lui Iohannis, care a dat vina pe social-democraţi că au declanşat criza sanitară din România.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 17:03
Tăriceanu, după acuzaţiile lui Iohannis la adresa PSD: Mi se pare nefirească ieşirea preşedintelui

Liderul ALDE susţine că atacurile preşedintelui au ca scop să-i  determine pe social-democraţi să depună o moțiune de cenzură, pentru ca guvernul lui Ludovic Orban să pice a doua oară, iar PNL să nu deconteze la alegerile parlamentare situația dezastruoasă în care se află România.

„Această virulenţă este nefirească pentru un preşedinte care trebuie să fie echilibrat, echidistant, să îşi joace rolul de moderator în societate. Ieşirea lui am să o citesc într-o cheie care pentru mine este foarte clară: eşecul Guvernului Orban în gestionarea epidemiei de coronavirus şi în gestionarea economiei este evident. Este o incapacitate, incompetenţă cum nu am mai văzut demult. Iohannis îşi dă seama de acest lucru. Guvernul şi PNL s-au erodat în percepţia publică extrem de mult. În momentul de faţă, asistăm la o prăbuşire a încrederii cetăţenilor în Executiv. Iohannis vrea să-i extragă, dar nu vrea să-i extragă forţându-l pe Orban să îşi dea demisia, ci vrea să provoace alegeri anticipate. De aceea şi atacul foarte virulent la adresa UDMR, pe care în acest fel îi convinge să voteze şi ei moţiunea de cenzură. 

Iohannis face toate gesturile posibile pentru ca Guvernul să cadă la moţiune, pentru ca PSD să depună moţiunea, pentru ca celelalte partide să semneze moţiunea, inclusiv UDMR, şi în acest fel să fie sigur că PNL cade şi nu mai poartă în acest fel responsabilitatea pentru criza profundă în care a aruncat România”

Referindu-se la un eventual refuz al preşedintelui de a desemna premierul propus de PSD, Tăriceanu a spus că deciziile preşedintelui pot fi atacate la CCR

„Deci, preşedintele Iohannis este obligat să acţioneze conform deciziilor CCR, care a interpretat foarte clar prevederea constituţională care nu-i dă libertatea preşedintelui să pună pe cine vrea el, pe prietenul lui de golf, de tenis ş.a.m.d.. El trebuie să pună un premier care să poată să întrunească majoritatea în Parlament şi pentru aceasta se fac consultările la Cotroceni.

In toate tarile democratice asa se desemneaza un premier”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Reamintim că preşedintele a organizat, joi, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă în care a acuzat PSD de actuala situație epidemiologică din România. Pe lângă PSD, Iohannis a criticat și UDMR.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: „Ce nu face PSD? Nu testează? Nu elaborează protocoale? Unde e PSD în tot acest angrenaj?”


loading...